Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών λόγω M&S-Ηπια κέρδη futures Wall

Πιέσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας των αθρόων πωλήσεων στον κλάδο εμπορίου μετά τα ιδιαίτερα απογοητευτικά μεγέθη της Marks & Spencer. Η κάθετη πτώση της Wall Street στην χθεσινή συνεδρίαση επιδεινώνει την επενδυτική ψυχολογία, αν και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται επιχείρηση ανάκαμψης στο άνοιγμα των βασικών δεικτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Πιέσεις υφίστανται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας των αθρόων πωλήσεων που επικρατούν στον κλάδο εμπορίου μετά τα ιδιαίτερα απογοητευτικά μεγέθη της Marks & Spencer.

Η κάθετη πτώση της Wall Street στην χθεσινή συνεδρίαση επιδεινώνει την επενδυτική ψυχολογία, αν και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται επιχείρηση ανάκαμψης στο άνοιγμα των βασικών δεικτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο διολισθαίνει 1,2% ενώ ο DAX στην Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7% και ο CAC στο Παρίσι 1,1%. Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,4% και διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους και πλέον (από τον Οκτώβριο 2006).

Οι επενδυτές προχώρησαν σε αθρόες πωλήσεις τίτλων λιανεμπορίου, μετά την ανακοίνωση της M&S ότι είχε τις χειρότερες πωλήσεις δύο ετών στο τελευταίο τρίμηνο. Η μετοχή της διολίσθησε έως 16% στο Λονδίνο, ενώ η Inditex ακολουθεί με πτώση 2,4%, η H&M χάνει 4% και η γαλλική PPR 3,2%.

Πλήγματα υφίσταται και ο κλάδος λιανικής τροφίμων, με την Ahold να υποχωρεί 5,3% και την Carrefour 3,2%. Οι φόβοι ότι η οικονομική επιβράδυνση θα πλήξει τις καταναλωτικές δαπάνες ασκεί πιέσεις και στον αεροπορικό τομέα, όπου η Air France-KLM υποχωρεί 5,9%, η Ryanair 3,1% και η Deutsche Lufthansa 2,9%.

Κατά τα λοιπά, η BP αντιδρά με πτώση 3,6% στην υποβάθμιση της σύστασης της Merrill για την μετοχή της.

Η Deutsche Telekom διολισθαίνει 1,1%, η BT Group 3,6%, και η France Telecom 1,9% μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής ΑΤ&Τ ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα έχει επιπτώσεις στις πωλήσεις του κλάδου.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια ανοδικό άνοιγμα και σίγουρα έντονη νευρικότητα στην Wall Street το απόγευμα. Θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις επικείμενες πωλήσεις κατοικιών Νοεμβρίου καθώς και η καταναλωτική πίστη του ιδίου μήνα. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ομιλίες δύο μελών της Federal Reserve.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v