Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβαθμίζει τα ευρωπαϊκά telecoms η Credit Suisse

Επιβράδυνση του momentum της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και μεγαλύτερη κινητικότητα σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων αναμένει για το 2008 η Credit Suisse, η οποία υποβαθμίζει τον κλάδο σε ”market weight”. Ποιες είναι οι ”αγαπημένες” της εταιρείες.

Υποβαθμίζει τα ευρωπαϊκά telecoms η Credit Suisse
Σε υποβάθμιση της στάθμισης του ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού κλάδου σε ”market weight”, από ”overweight” προηγουμένως, προχώρησε η Credit Suisse, τονίζοντας πως αναμένει λιγότερες ανοδικές αναθεωρήσεις κερδών και, συνεπώς, επιβράδυνση του momentum της κερδοφορίας των εταιρειών του κλάδου.

Παράλληλα, αναμένει μεγαλύτερη κινητικότητα σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων, με τις εταιρείες που βρίσκονται ή θα βρεθούν στο στόχαστρο προσφοράς να εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις φέτος απ’ ότι το 2007.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, μετά από μια υπεραπόδοση της τάξης του 16% από τις αρχές Ιουλίου του 2007, ο κλάδος διαπραγματεύεται πλέον με premium σε σχέση με την γενικότερη αγορά, με βάση τα Ρ/Ε των μετοχών.

Όσον αφορά τις επιλογές της Credit Suisse, σύσταση ”outperform” δίνεται σε Vodafone, Deutsche Telekom, Telefonica και Inmarsat, οι οποίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διεθνής οίκος, έχουν δυνατότητες να ξεπεράσουν το consensus των αναλυτών για την κερδοφορία τους.

Σύσταση ”underperform” δίνεται για τις PT, Telekom Austria, United Internet και Mobistar, η κερδοφορία των οποίων εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε χαμηλότερα του αναμενόμενου επίπεδα, ενώ ”ουδέτερη” σύσταση δίνεται για την France Telecom, την Telecom Italia και την British Telecom.

Παράλληλα, η Credit Suisse προχώρησε σε αλλαγή συστάσεων για μια σειρά μετοχών λογισμικού και υπηρεσιών υπολογιστών στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίζει την Misys σε ”outperform” από ”underperform”, ενώ υποβαθμίζει τον όμιλο Sage σε ”underperform” από ”neutral”. Όπως αναφέρει ο οίκος, ενδέχεται να ενισχυθεί η κινητικότητα στις εξαγορές, από την προοπτική σχετικών κινήσεων από εταιρίες της Ινδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v