Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών με το βλέμμα σε ΕΚΤ, ΒοΕ

Τάσεις σταθεροποίησης με το βλέμμα στραμμένο στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της ΒοΕ, επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από ένα ανοδικό άνοιγμα που ενέπνευσαν το ”ράλι” της Wall και η αισθητή ανάκαμψη του κλάδου εμπορίου, μετά την χθεσινή διολίσθηση.

Τάσεις σταθεροποίησης με το βλέμμα στραμμένο στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της ΒοΕ, επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από ένα ανοδικό άνοιγμα που ενέπνευσαν το ”ράλι” της Wall Street και η αισθητή ανάκαμψη του κλάδου εμπορίου μετά την χθεσινή διολίσθηση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,21% στις 6.259 μονάδες, ο DAX διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 7.782 μονάδες και ο CAC κινείται ελαφρώς χαμηλότερα 5.426 μονάδες.

Τάσεις ανάκαμψης επικρατούν στον κλάδο λιανικού εμπορίου, μετά τις έντονες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Τα αποτελέσματα της J Sainsbury (+6,6%) και της Metro (+5,1%), που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα ενέπνευσαν την ανάκαμψη. Η μετοχή της Praktiker ενισχύεται 4,2%.

Θετικά αντιδρούν οι μετοχές της Atos Origin (+4,8%) και της Dassault Systemes (+2,8%), στην αναβάθμιση από την Morgan Stanley.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών περιμένουν διατήρηση σταθερών επιτοκίων από την ΕΚΤ και την ΒοΕ, αν και διακρίνεται πιθανότητα η βρετανική τράπεζα να προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου της στερλίνας.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη δύο εβδομάδων στην χθεσινή συνεδρίαση, χαρη στην πρόβλεψη της Hewlett-Packard ότι η κερδοφορία της θα αντέξει στην οικονομική επιβράδυνση.

Αντιθέτως, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν αισθητά χαμηλότερα, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό της Credit Suisse ότι η αδυναμία αποπληρωμής στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ θα ”περάσει” και στις αγορές της Ασίας, πλήττοντας κυρίως την οικονομία της Ιαπωνίας.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά το ανοδικό ”φίνις” της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, σε τραπεζικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη. Θα ανακοινωθούν επίσης τα μεγέθη για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας καθώς και τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v