Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος ευρωαγορών εν μέσω αργιών

Ηπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές και το κλίμα διαμορφώνεται υποτονικό καθώς οι επενδυτές λιγοστεύουν εξαιτίας των εορταστικών διακοπών. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,14% στις 6.443 μονάδες και ο CAC 0,29% στις 5.619 μονάδες.

Ηπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές και το κλίμα διαμορφώνεται υποτονικό καθώς οι επενδυτές λιγοστεύουν εξαιτίας των εορταστικών διακοπών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,14% στις 6.443 μονάδες και ο CAC 0,29% στις 5.619 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια, πλην της Ιαπωνίας που δεν λειτούργησε εξαιτίας της αργίας για τα γενέθλια του Αυτοκράτορα, ενισχύθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, με τις αγορές της Σεούλ και της Ταϊπέι να ενισχύονται πάνω από 2%.

Τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας παραμένουν κλειστά για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Οι συνεδριάσεις θα είναι βραχείες σήμερα στην Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Γαλλία.

Τις ανοδικές τάσεις ενθαρρύνουν τα στοιχεία για την μεγάλη αύξηση των ατομικών δαπανών που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ την Παρασκευή, καθώς η σειρά των επενδύσεων εθνικών επενδυτικών κεφαλαίων σε μεγάλους δυτικούς χρηματοοικονομικούς οίκους.

Οι επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ εγκατέλειψαν το σχέδιο σύστασης ταμείου διάσωσης δομημένων επενδυτικών εργαλείων, καθώς η Citigroup και άλλοι οίκοι εφαρμόζουν ανεξάρτητες επιχειρήσεις διάσωσης.

Η προοπτική επένδυσης 5 δισ. δολ. από την Temasek της Σιγκαπούρης στην Merrill Lynch υποστηρίζει ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου και στη σημερινή συνεδρίαση.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να εκδηλώνεται και στον τεχνολογικό κλάδο, μετά την σειρά ευοίωνων εταιρικών κερδών που ανακοίνωσαν αμερικανικοί κολοσσοί.

Με εκτίναξη 6,9% αντιδρά η Cap Gemini σε δημοσίευμα των Hindustan Times ότι η Wipro μπορεί να κάνει προσφορά για την ετιαρία.

Η ανάκαμψη των τιμών του χαλκού μετά την διολίσθηση των αποθεμάτων της Κίνας σε χαμηλό 10 μηνών ωθεί υψηλότερα τον μεταλλευτικό κλάδο και η BHP Billiton κερδίζει 1,6% ενώ η Rio Tinto 0,8%.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου ωθεί τον πετρελαϊκό κλάδο και η Shell κερδίζει 1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v