Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

CryptoSummit 2018: Oι τελευταίες εξελίξεις στο «zero billion business»

CryptoSummit 2018: Oι τελευταίες εξελίξεις στο «zero billion business»

Γιατί η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι προς το παρόν μια... zero billion dollar business. Η στάση των τραπεζών και των επενδυτικών οίκων. Οι προσδοκίες, η κερδοσκοπία και ποιοι τελικά βγάζουν χρήματα. Γράφει ο Θ. Παπαπολύζος.

Τα ομόλογα και τα μυστικά της δευτερογενούς αγοράς

Τα ομόλογα και τα μυστικά της δευτερογενούς αγοράς

Τα μυστικά και οι ιδιαιτερότητες της διαπραγμάτευσης των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Τι φωτογραφίζουν οι αποδόσεις των τίτλων. Οι ρήτρες προστασίας των επενδυτών και πότε συμφέρει να υποστούν «κούρεμα». Γράφει ο Χρήστος Ραγκαβάς.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Προσδόκιμο ζωής και… μνημονιακές απώλειες

Προσδόκιμο ζωής και… μνημονιακές απώλειες

Η παρατηρούμενη μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής στην Ελλάδα σε σχέση με τις μνημονιακές παρενέργειες και τις μειώσεις στις δαπάνες υγείας. Γράφει ο κ. Γιάννης Βοτσαρίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας INTERLIFE.

Kors: Η μετοχή και η λάμψη της προσιτής πολυτέλειας

Kors: Η μετοχή και η λάμψη της προσιτής πολυτέλειας

Οι κινήσεις της γνωστής εταιρείας στο επιχειρηματικό πεδίο και στο... ταμπλό του χρηματιστηρίου. Τι δείχνει ο δείκτης RSI για την πορεία της μετοχής. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Tα ομόλογα ως καθρέπτης αξιοπιστίας

Tα ομόλογα ως καθρέπτης αξιοπιστίας

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα των ομολόγων έναντι του παραδοσιακού δανεισμού και πόσο «μετράει» η αξιοπιστία του εκδότη. Πώς καθορίζονται οι αποδόσεις και ποια είναι η διαφορά με το «κουπόνι». Γράφει ο Χ. Ραγκαβάς.

Οι λύσεις για τις ακριβές τραπεζικές χρεώσεις στην Ελβετία

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου στην Ελβετία και οι χρεώσεις που επιβάλλονται στους πελάτες. Ο κατάλογος της «ακρίβειας» και η επιλογή για τους Ελληνες επενδυτές. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Τι «βλέπει» για το Q3 στις αγορές η Saxo Bank

Θα έχει κακό τέλος ο «εμπορικός πόλεμος», σημειώνει η τράπεζα. Πώς σχολιάζει την επιβράδυνση της ανάπτυξης, τον Τραμπ και τα σενάρια για επιδείνωση της κρίσης. Οι προτάσεις για μετοχές, ομόλογα, ισοτιμίες και εμπορεύματα.

Νέες τάσεις στη βιομηχανία του trading και των επενδύσεων

Γιατί οι brokers αλλάζουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και ψάχνουν πιο «εύκολες» αγορές. Η σκληρότερη στάση των αρχών, οι κανονισμοί, η επέλαση της τεχνολογίας και το νέο Ελ Ντοράντο. Γράφει ο Θ. Παπαπολύζος.

Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και η μέτρηση... κινδύνου

Με την κρίση στο ζενίθ και τις ελληνικές αγορές να καταρρέουν, μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες για τους μεριδιούχους. Οι προοπτικές. Γράφει ο Σ. Ανδρονής.

Το δολάριο είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί

Τι αναμένεται να φέρει το β' τρίμηνο για τις ισοτιμίες. Το «δίλημμα Triffin» και γιατί το δολάριο είναι καταδικασμένο να πέσει. Γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης της Τουρκίας. Γράφει ο J. Hardy της Saxo.

Ο «χάρτης» των φορο-επιβαρύνσεων στις επενδύσεις

Πώς επενδύουν οι μεγάλοι οίκοι

Γιατί αναμένεται «δυναμική» χρονιά στα νομίσματα

Απλή διόρθωση, ή η αρχή του τέλους;

Saxo Bank: Πόσο... φούσκα είναι το ράλι των μετοχών

Οκτώ προβλέψεις για το 2018

Αντίπαλοι με τον εαυτό μας

Οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου για τη νέα χρονιά

Οι κεντρικές τράπεζες και το κυνήγι της απόδοσης

Η Federal Reserve χάνει την ανεξαρτησία της!

v