Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Τολμηρές επιλογές μέσω Αμοιβαίων

Τολμηρές επιλογές μέσω Αμοιβαίων

Το Allianz Επιθετικής Στρατηγικής απευθύνεται σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν υψηλότερο του συνήθους επενδυτικό κίνδυνο. Οι δέκα μεγαλύτερες τοποθετήσεις του Α/Κ εντοπίζονται σε μετοχές της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης του Χ.Α.

Οι συντελεστές ΒΕΤΑ για τις μετοχές του FT 20

Οι συντελεστές ΒΕΤΑ για τις μετοχές του FT 20

Το επενδυτικό κοινό πρέπει να γίνεται όλο και πιο απαιτητικό για την ποιότητα της πληροφόρησης σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν στην αξιολόγηση και στην επιλογή των μετοχικών τίτλων. Το euro2day σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς παρουσιάζει κάθε 3 μήνες τον συντελεστή βήτα για τις μετοχές του δείκτη FTSE/ATHEX 20.

Σοφοκλέους: Τι δείχνουν τώρα οι τιμές-στόχοι!

Σοφοκλέους: Τι δείχνουν τώρα οι τιμές-στόχοι!

Δεν κρύβουν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την πορεία του Γ.Δ. οι αναλυτές, καθώς οι αποτιμήσεις σε 15 τίτλους του FT 20 παρουσιάζουν ανοδικές προοπτικές, ενώ δυνατές ευκαιρίες υπάρχουν και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση παρά το γεγονός ότι από την αρχή του έτους τα mid caps δείχνουν τα... δόντια τους. Δείτε τους πρωταγωνιστές, ποιοι ξεχωρίζουν, αλλά και τις... λοιπές δυνάμεις.

Αμυντική τακτική με Alpha Συντηρητικό Μικτό Εσωτ.

Αμυντική τακτική με Alpha Συντηρητικό Μικτό Εσωτ.

Για αρκετούς επενδυτές επιβάλλεται η συντηρητική στροφή και η διάρθρωση ενός χαρτοφυλακίου περισσότερο ”αμυντικού”, χωρίς παράλληλα να... απεμπολείται η διάθεση για υπεραξίες από τυχόν συνέχεια της ανοδικής κίνησης στο Χ.Α. Τη χρυσή τομή, και σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να τη δώσουν Αμοιβαία Κεφάλαια, όπως το Alpha Συντηρητικό Μικτό Εσωτερικού.

Σοφοκλέους: Ποιοι έχασαν το ράλι της τετραετίας!

Σοφοκλέους: Ποιοι έχασαν το ράλι της τετραετίας!

Μπορεί οι ταύροι να έχουν ”στρογγυλοκαθίσει” στη Σοφοκλέους εδώ και 4 έτη περίπου ωθώντας υψηλότερα πληθώρα τίτλων, ωστόσο δεκάδες μετοχές του Χ.Α. εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε κατώτερα επίπεδα αποτιμήσεων. Ο ”δυαδισμός” περιγράφει μια άνοδο πολύ διαφορετική από αυτή του 1999, ενώ για πολλές από τις μετοχές που υποχρεώθηκαν σε πτώση υπάρχει σαφής εξήγηση. Δείτε ορισμένους από τους τίτλους που υστέρησαν και τις αιτίες.

Κυνήγι θησαυρού στα... αζήτητα της Σοφοκλέους

Τα μειονεκτήματα της χαμηλής εμπορευσιμότητας μιας μετοχής είναι γνωστά. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες μετοχές αυτής της κατηγορίας διαπραγματεύονται με σαφώς ελκυστικότερους όρους σε σύγκριση με τον μέσο όρο της αγοράς, προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις και σε βάθος χρόνου -ενδεχομένως και βραχυπρόθεσμα- σημαντικά κεφαλαιακά κέρδη. Διαβάστε για 26 μετοχές που προσφέρονται για ...”κυνήγι θησαυρού”.

Τα 14+7 ”διαμάντια” της μεσαίας κεφαλαιοποίησης!

”Ήρθε η ώρα της θεμελιώδους ανάλυσης”, δηλώνουν ολοένα και περισσότεροι παράγοντες της αγοράς. Άλλοι γιατί διαπιστώνουν ότι ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης, οπότε στην περίπτωση πιθανής διόρθωσης καλό θα ήταν οι τοποθετήσεις να έχουν γίνει σε υποτιμημένες εταιρείες, και άλλοι επειδή αναζητούν ”καλές εταιρίες με λογικές αποτιμήσεις”. Οι 14 μετοχές με αξιοσημείωτα χαμηλό Ρ/Ε και τα 7 ”growth stories” της οδού Σοφοκλέους.

Επενδύοντας μέσω ενός σε πολλά Αμοιβαία Κεφάλαια

Τo Eurobank Prime Υψηλού Εισοδήματος Fund of Funds Μικτό είναι ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο με μέτριο βαθμό κινδύνου και τοποθετεί τα κεφάλαια του σε μερίδια άλλων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ευρείας διασποράς και ποικίλων επενδυτικών στόχων, με σκοπό να επωφεληθεί από την ενεργητική διαχείριση αυτών των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Σοφοκλέους: Παιχνίδι για γερά νεύρα σε περιφέρεια

Διπλό πρόσωπο παρουσιάζουν οι μετοχές της περιφέρειας από την αρχή του 2007 καθώς ένα τμήμα της έκλεψε την παράσταση με αποδόσεις που ξεπέρασαν ακόμα και το 100%, ενώ ένα άλλο έμεινε στο ”παρασκήνιο” καταγράφοντας απώλειες. Δείτε τις πιθανές αιτίες για την άνοδο και την πτώση αλλά και ποιες μετοχές πρωταγωνίστησαν.

EFG: Στις 4.900 βλέπει το Γ.Δ. στο τέλος του 2007

Το 2007 θα μπορούσε να αποτελέσει άλλο ένα έτος ανόδου για τη Σοφοκλέους επισημαίνει η Eurobank στο ”Greek Equities Outlook 2007”, προβλέποντας ότι ο Γενικός Δείκτης θα δει στο τέλος του έτους τις 4.900 μονάδες και ο FT 20 τις 2.650 μονάδες. Ωστόσο ”προειδοποιεί” για υψηλότερα ρίσκα και μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Οι καταλύτες. Τα top picks.

Πωλούνται μετοχές με έκπτωση έως και... 70%!

ΕΕΧ: Αύξηση 2,77% στο ενεργητικό τον Ιανουάριο

Μετοχικά Α/Κ: Μέση απόδοση 6,14% τον Ιανουάριο

Επενδυτικοί Οίκοι: Συνιστούν αυξημένη ρευστότητα

Ερμής Δυναμικό: Επενδύοντας επαγγελματικά

ΧΑ: Οι πηγές κύρους ασκούν επιρροή στις επιλογές

Α/Κ Marfin Income για συντηρητικούς επενδυτές

M.L: Οι ταύροι θα μείνουν στις αγορές το 2007

Praxis: Οι προβλέψεις για το 2007

Γνωρίστε 11 εισηγμένες στο ΧΑΚ

v