Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύοντας μέσω ενός σε πολλά Αμοιβαία Κεφάλαια

Τo Eurobank Prime Υψηλού Εισοδήματος Fund of Funds Μικτό είναι ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο με μέτριο βαθμό κινδύνου και τοποθετεί τα κεφάλαια του σε μερίδια άλλων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ευρείας διασποράς και ποικίλων επενδυτικών στόχων, με σκοπό να επωφεληθεί από την ενεργητική διαχείριση αυτών των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Επενδύοντας μέσω ενός σε πολλά Αμοιβαία Κεφάλαια
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Τo Eurobank Prime Υψηλού Εισοδήματος Fund of Funds Μικτό είναι ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο με μέτριο βαθμό κινδύνου και τοποθετεί τα κεφάλαιά του σε μερίδια άλλων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ευρείας διασποράς και ποικίλων επενδυτικών στόχων, με σκοπό να επωφεληθεί από την ενεργητική διαχείριση αυτών των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Ο ελάχιστος προτεινόμενος επενδυτικός ορίζοντας του Α/Κ Eurobank Prime Υψηλού Εισοδήματος Fund of Funds Μικτό είναι μεταξύ 2 και 5 ετών, η προμήθεια διάθεσής του είναι μηδενική και η προμήθεια εξαγοράς είναι επίσης μηδενική, όταν η διακράτηση υπερβεί τη διετία. Σε διαφορετική περίπτωση είναι 1% κατά το πρώτο έτος και 0,5% κατά το δεύτερο.

Ο δείκτης αναφοράς (benchmark) του συγκεκριμένου Α/Κ αποτελείται κατά 85% από τον δείκτη ML EMU Direct Government Bond Index 3 - 5 years και κατά 15% από τον δείκτη MSCI World.

Κατά βάση πρόκειται για ένα συντηρητικό χαρτοφυλάκιο, καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου το 64,6% των κεφαλαίων του ήταν τοποθετημένο σε Ομολογιακά Α/Κ, το 19,17% σε Μετοχικά Α/Κ, το 9,89% σε Μικτά, το 0,86% σε Διαχείρισης Διαθεσίμων, ενώ το 5,48% ήταν τοποθετημένο με τη μορφή διαθεσίμων.

Στο τέλος του 2006 σε διαθέσιμα ήταν τοποθετημένο το 5,3%, σε Ελληνικά Αμοιβαία Κεφάλαια το 33,1% και σε Α/Κ ξένων ΑΕΔΑΚ το 60,7%.

Οι κυριότερες επενδύσεις του Eurobank Prime Υψηλού Εισοδήματος Fund of Funds Μικτό στο τέλος του προηγούμενου έτους ήταν στα παρακάτω Αμοιβαία Κεφάλαια: Eurobank Plus Ομολογιακό Εξωτερικού (279,8 εκατ. ευρώ, σε συνολικό χαρτοφυλάκιο 1,7 δισ. ευρώ), C.S. Bond FD EUR-I-(LUX) TARGET Return (136,2 εκατ.), Inveco Cap Shield 90 Eur C MF (129,2 εκατ. ευρώ), Invesco Bond Return Plus C MF (122,2 εκατ. ευρώ), ABN Absolute Return Bond Fund (112,6 εκατ. ευρώ), Eurobank Bond Fund Ομολογιακό Εσωτερικού (111,8 εκατ. ευρώ) κ.λπ.

Η απόδοση του Eurobank Prime Υψηλού Εισοδήματος Fund of Funds Μικτό υπερέβη τον δείκτη αναφοράς του, και μάλιστα σημαντικά. Ωστόσο, λόγω της έμφασης που έχει δώσει το χαρτοφυλάκιό του στα Ομολογιακά Α/Κ και της μετριότατης πορείας των τελευταίων κατά την τελευταία διετία, οι αποδόσεις του παρέμειναν και αυτές σε χαμηλά επίπεδα (+0,52% κατά το εννεάμηνο από 1/10/2005 έως 30/9/2006, 8,90% το 2006 και 0,90% από την αρχή του τρέχοντος έτους έως και την 5η Φεβρουαρίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v