Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Στις 4.900 βλέπει το Γ.Δ. στο τέλος του 2007

Το 2007 θα μπορούσε να αποτελέσει άλλο ένα έτος ανόδου για τη Σοφοκλέους επισημαίνει η Eurobank στο ”Greek Equities Outlook 2007”, προβλέποντας ότι ο Γενικός Δείκτης θα δει στο τέλος του έτους τις 4.900 μονάδες και ο FT 20 τις 2.650 μονάδες. Ωστόσο ”προειδοποιεί” για υψηλότερα ρίσκα και μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Οι καταλύτες. Τα top picks.

EFG: Στις 4.900 βλέπει το Γ.Δ. στο τέλος του 2007
Στις 4.900 μονάδες ”βλέπει” τον Γενικό Δείκτη στο τέλος του 2007 η Eurobank στο ”Greek Equities Outlook 2007”, με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου, ενώ για τον FT 20 ο πήχης τίθεται στις 2.650 μονάδες.

Στα top picks της Eurobank Securities βρίσκονται οι: Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, Coca Cola 3E, Cosmote, Frigoglass, Ελληνική Τεχνοδομική, Intralot, Jumbo, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Νηρεύς, ΟΤΕ, Σαράντης, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Τιτάν και Vivartia, στις οποίες δίνει σύσταση ”outperform”.

Θεωρούμε ότι το 2007 μπορεί να αποτελέσει το πέμπτο συνεχόμενο ανοδικό έτος για τη Σοφοκλέους αλλά προβλέπουμε μεγαλύτερο ρίσκο και ως εκ τούτου υψηλότερη μεταβλητότητα, υπογραμμίζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

Ως κύρια σημεία που θα μπορούσαν να παρέχουν στήριξη στην αγορά ξεχωρίζουν το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, τις εκτιμήσεις για διπλάσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή αλλά και τις λογικές αποτιμήσεις.

Αναφέρουν επίσης τις δραστηριότητες στη νοτιοανατολική Ευρώπη, τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στην εγχώρια αγορά αλλά και τις περαιτέρω μετοχοποιήσεις (ΟΤΕ, ΑΤΕ, Τ.Τ.).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank, τα κέρδη ανά μετοχή των εταιριών του FT 20 και Mid θα ”τρέξουν” με ρυθμό 17% και 20,5% αντίστοιχα το 2007.

Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής θεωρούν ότι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις θα παραμείνουν ισχυρό θέμα για την αγορά και το τρέχον έτος, προβλέποντας ανάλογες κινήσεις όχι μόνο στις τράπεζες αλλά και στους κλάδους των τροφίμων, της ναυτιλίας, της ενέργειας και των κατασκευών.

Εξάλλου, η Eurobank αναφέρει ότι η Σοφοκλέους μπορεί να δει και επίπεδα μεγαλύτερα των 5.000 μονάδων στην περίπτωση που τα EPS των εταιριών κινηθούν υψηλότερα των εκτιμήσεων και πραγματοποιηθούν ορισμένα από τα πιθανά deals.

Επισημαίνει ωστόσο ότι πιθανή υπέρβαση των 5.000 μονάδων θα δώσει τροφή για περισσότερα σενάρια και θα αυξήσει το κερδοσκοπικό (speculative) premium.

Ένας τέτοιος συνδυασμός δυναμικής των κερδών και φημολογίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάσταση ”φούσκας” (bubbly), ιδιαίτερα εάν το διεθνές περιβάλλον είναι υποστηρικτικό, προσθέτει η Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v