Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Εισηγμένες με γεμάτο ταμείο και... άδειο ταμπλό!

Εισηγμένες με γεμάτο ταμείο και... άδειο ταμπλό!

Παρατηρώντας αρκετές εταιρείες της Σοφοκλέους με μηδενικό ουσιαστικά τραπεζικό δανεισμό και συχνά με γεμάτο ταμείο διαπιστώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι μετοχές τους έχουν υποαποδώσει στο ταμπλό κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο. Τα χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων εταιρειών αλλά και οι... εξαιρέσεις.

Σοφοκλέους: Τα ”stories” οδηγούν την άνοδο

Σοφοκλέους: Τα ”stories” οδηγούν την άνοδο

Κέρδη 3% έχει αποκομίσει ο Γενικός Δείκτης από τα μέσα Ιουλίου. Ωστόσο, κάποιες μετοχές έχουν καταγράψει εντυπωσιακή άνοδο στο διάστημα αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πίσω από αυτό υπάρχει κάποιο δυνατό επιχειρηματικό στόρι, το οποίο στηρίζει και το ενδιαφέρον των επενδυτών. Οι 82 μετοχές που έχουν ενισχυθεί, οι πρωταθλητές των αποδόσεων και τα ”stories” που βρίσκονται από πίσω.

Σοφοκλέους: Οι 20+24 hot επιλογές των ξένων

Σοφοκλέους: Οι 20+24 hot επιλογές των ξένων

Με τη Σοφοκλέους να κινείται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα πολλών συνεχόμενων μηνών και ακολουθώντας ανοδική πορεία πέντε συναπτά έτη, η επιλογή μετοχών από τους επενδυτές γίνεται πλέον δύσκολη διαδικασία. Τι επιλέγουν μεταξύ άλλων οι διεθνείς οίκοι Citigroup, Deutsche Bank, UBS, JP Morgan, Morgan Stanley, HSBC και Credit Suisse. Αναλυτικός πίνακας με το πανόραμα των επιλογών αλλά και των αποδόσεων.

Χ.Α.: 216 μετοχές έχασαν το τρένο της ανόδου

Στις περιόδους πτώσης ή διόρθωσης σε πρώτο πλάνο επανέρχονται πάντα εκείνες οι μετοχές που κράτησαν σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη. Όταν όμως η αγορά ”χτυπάει κόκκινο” και νέα υψηλά, τότε αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια ματιά σε εκείνες που μάλλον έχασαν το τρένο (ή προς ώρας τουλάχιστον). Δείτε τον πίνακα με 216 περιπτώσεις εισηγμένων.

Οι συντελεστές ΒΕΤΑ για τις μετοχές του FT 20

Οι συντελεστές ΒΕΤΑ για τις μετοχές του FT 20

Τον συντελεστή Βήτα για τις μετοχές του FT 20 παρουσιάζει κάθε 3 μήνες το euro2day.gr σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. O δείκτης αποτελεί έναν απλό τρόπο προσέγγισης του κινδύνου της αγοράς, μέθοδο στην οποία προσφεύγει πλήθος διεθνών οργανισμών και εταιριών. Δύο αναλυτικοί πίνακες με την εκτίμηση του κινδύνου για τις μετοχές του FT 20.

Σοφοκλέους: Αισθητή βελτίωση στις αποτιμήσεις

Η Σοφοκλέους κατάφερε να περάσει ανώδυνα τη μετεκλογική περίοδο και, παρά τις αρνητικές ή το λιγότερο ανησυχητικές καταστάσεις στο εξωτερικό, συνεχίζει να κινείται ανοδικά, ξεπερνώντας μάλιστα με άνεση τις 5.000 μονάδες. Πλέον, το premium των ελληνικών μετοχών για το 2008 σε όρους κερδών κινείται κοντά στο 6%, ενώ σε όρους λογιστικής αξίας βρίσκεται στο επίπεδο του 15%.

Στο 23,05% το μεσοσταθμικό discount των ΕΕΧ

Το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού των 8 Εισηγμένων στο Χ.Α. Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 415 εκατ. ευρώ έναντι 401 εκατ. ευρώ του Αυγούστου, παρουσιάζοντας αύξηση 14 εκ. ευρώ. Στις 28 Σεπτεμβρίου το μεσοσταθμικό Discount των Εταιριών ανερχόταν σε -23,05%.

Μετοχικά Α/Κ: Μέση απόδοση 17,35% τον Σεπτέμβριο

Η αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 26,3 δισ. ευρώ, έναντι 26,4 δισ. συρώ του Αυγούστου, παρουσιάζοντας μικρή μείωση ύψους 77 εκ. ευρώ (-0,29%). Η μέση απόδοση των 58 Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων Εσωτερικού έφθασε στο τέλος Σεπτεμβρίου το 17,35%, και υπερέβη το Γενικό Δείκτη του Χ.Α. κατά 0,75 μονάδες (Γενικός Δείκτης Χ.Α. 16,60%).

Σοφοκλέους: Ανεβαίνει το θερμόμετρο

Θετικές αντιδράσεις καταγράφει το ΧΑ με το Γ.Δ. να υπερβαίνει το παλαιότερο υψηλό έτους. Σημείο αναφοράς αποτέλεσαν στην αρχή τα ”κρατικά χαρτιά”, αλλά στη συνέχεια το ενδιαφέρον διαχύθηκε και σε πολλούς άλλους τίτλους. Το κλίμα θερμαίνεται, ενώ πολλές συζητήσεις για deals που είχαν ”παγώσει” το καλοκαίρι άρχισαν να... βγαίνουν απ’ την κατάψυξη.

Χ.Α.: 67 μετοχές ”τεστάρουν” υψηλά έτους!

Ο Γ.Δ. μπορεί να απέχει μόλις μια ανάσα από τα υψηλά έτους, όμως 67 τίτλοι απέχουν περίπου 10% από τα υψηλά έτους. Μεγάλοι κερδισμένοι τα blue chips, αλλά και οι ”ποιοτικές” μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες ”εκμεταλλεύονται” τη θετική αύρα. Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τις μετοχές και τα υψηλά έτους.

Μπαράζ φορολογικών επιβαρύνσεων στις εισηγμένες

Αναζητώντας ”εκδίκηση” στο ταμπλό

Τα νέα στοιχήματα της Σοφοκλέους

FT-20: ”Μαξιλάρι” το εξάμηνο για τα κέρδη 2007

Ανιχνεύοντας ευκαιρίες στον ”πάτο του βαρελιού”

Νέα στρατηγική επιβάλλει το θολό τοπίο σε αγορές

”Προκλητικά” τα discount της Κοινής Πλατφόρμας

Αμοιβαία: Η χρυσή δωδεκάδα των διαχειριστών

Στο 22,11% το μεσοσταθμικό discount των ΕΕΧ

Μετοχικά Α/Κ: Μέση απόδοση 13,4% τον Αύγουστο

v