Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Στο τραπέζι νέες προτάσεις ενοποίησης της ευρωζώνης

Στο τραπέζι νέες προτάσεις ενοποίησης της ευρωζώνης

Παρά τις φανερές αντιδράσεις, ο Jean-Claude Juncker παρουσιάζει 8σέλιδη ανάλυση στους Ευρωπαίους ηγέτες, αποκαθιστώντας προτάσεις για την ενοποίηση της ευρωζώνης. Στο τραπέζι ο προϋπολογισμός της και οι νέοι θεσμοί του ευρώ.

Τα όπλα στην Ουκρανία είναι... μισή λύση στο πρόβλημα

Τα όπλα στην Ουκρανία είναι... μισή λύση στο πρόβλημα

Τα μαθήματα από τα Βαλκάνια του ’90 είναι σωτήρια για την σημερινή κρίση στην Ουκρανία, γράφει ο Philip Stephens. Το γεγονός είναι ότι το Κίεβο μόνο δεν μπορεί να νικήσει τον ρωσικό στρατό. Πόσο δίκιο υπάρχει στο γερμανικό επιχείρημα για υπομονή κι επιμονή;

Αναζητώντας τον ελληνικό συμβιβασμό

Αναζητώντας τον ελληνικό συμβιβασμό

Μια πρόταση τριών σημείων για τον ελληνικό συμβιβασμό - ξεκινώντας με την κοινή πλέον παραδοχή ότι η Ελλάδα έπρεπε να κάνει αναδιοργάνωση το 2010. Γιατί το περίγραμμα του συμβιβασμού είναι οικονομικά προφανές, αλλά πολιτικά θολό.

Πόσο θα κόστιζε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα;

Πόσο θα κόστιζε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα;

Θεωρώντας δεδομένο το 3ο οικονομικό «σωσίβιο» της Ελλάδας, το Brussels Blog πιάνει το... μπακαλόχαρτο και υπολογίζει τα πιθανά ποσά. Σε ποιο μέγεθος καταλήγει αν υιοθετηθούν πλήρως οι προτάσεις Βαρουφάκη. Τα πιθανά συν και πλην, αστάθμητοι παράγοντες και κόκκινες γραμμές.

Ποια είναι η νέα γενιά gadgets μετά τα tablet

Ποια είναι η νέα γενιά gadgets μετά τα tablet

Ουδείς γνωρίζει ποιες από τις νέες κατηγορίες έξυπνων συσκευών θα προτιμήσουν τελικά οι καταναλωτές. Σε άγνωστα νερά κινούνται οι ισχυροί όμιλοι και στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της κατανάλωσης.

Αγριεύει η κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ για τα όπλα στην Ουκρανία

Η αμερικανική απειλή εξοπλισμού της Ουκρανίας κλιμακώνει την ομοβροντία από πολεμικές ιαχές στην Μόσχα. Γιατί τα δυτικά όπλα στα χέρια Ουκρανών στρατιωτών, θα δώσουν ένα νέο όπλο στον Β. Πούτιν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί στη μάχη με τα συμφέροντα

Η διακήρυξη της νέας κυβέρνησης για πάταξη συμφερόντων και κατεστημένων προσκρούει στο πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων. Τα λόμπι της ΔΕΗ, των εφοριακών και των εργαζομένων του ΟΛΠ και η αναντιστοιχία με τη μεταρρύθμιση του πελατειακού συστήματος.

T. Blair: Το δίλημμα της Ελλάδας είναι δίλημμα της Ευρώπης

Το ευρωπαϊκό κέντρο οφείλει να καθοδηγήσει σε μια ευρεία συμφωνία που θα προσφέρει στα κράτη ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Οταν δεν οδηγεί το κέντρο, ο κόσμος ακολουθεί τα άκρα. Η ελληνική κρίση είναι μια ευκαιρία και πρέπει να την αδράξουμε, γράφει ο Tony Blair.

Οδηγός διαπραγμάτευσης για Βαρουφάκη και... Κάμερον

Η ευφυής και εποικοδομητική πρόταση Βαρουφάκη για το swap κινδυνεύει να υποπέσει στο βρετανικό σφάλμα, γράφει ο Bill Emmott. Οδηγίες χειρισμού των Βρυξελλών προς Α. Τσίπρα και Ντ. Κάμερον. Πώς πρέπει να πλαισιώσουν τις απαιτήσεις τους για να επιτευχούν οι στόχοι.

Η Ελλάδα και πού μπορεί να βρει... ρευστό

Επιγραμματική απεικόνιση των επιλογών που έχει η Αθήνα μετά την διακήρυξη για το τέλος του μνημονίου. Τα χρονοδιαγράμματα, οι επιτακτικές ανάγκες και τα περιθώρια. Το ζήτημα της «γέφυρας», τα διαθέσιμα «pool» ρευστότητας και οι κλειστές πόρτες.

Καμπανάκι από τον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις

Munchau: Τέσσερις επιλογές πριν το Grexit

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη να συμβιβαστεί με την Αθήνα

McKinsey: Πρόταση για παγκόσμια διαγραφή χρεών

Διχάστηκε η ΕΚΤ στην απόφαση για τα ελληνικά ομόλογα

Τι πρέπει να ξέρετε για τον «πυροβολισμό» της ΕΚΤ

Επιταχύνεται η έξοδος των ξένων από την Ρωσία

Το Βερολίνο περιμένει… ετοιμοπόλεμο τον Βαρουφάκη

H Eλλάδα λοξοδρομεί στις αποκρατικοποιήσεις

Πόσο θα κρατήσει η... αντεπίθεση του πετρελαίου

v