Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Φουντώνει στη Γερμανία το εσωτερικό μέτωπο υπέρ του Grexit

Φουντώνει στη Γερμανία το εσωτερικό μέτωπο υπέρ του Grexit

Η Μέρκελ παλεύει με το εσωτερικό μέτωπο στην κυβερνητική παράταξη που ζητά Grexit. Ακόμη κι αν επιτευχθεί τώρα συμφωνία, δύσκολα θα στηρίξει η Bundestag νέο δάνειο για την Ελλάδα. Το μπαράζ δηλώσεων Σόιμπλε και το Σχέδιο Β.

Ο παράδεισος των αρνητικών επιτοκίων θα έχει πολλά θύματα

Ο παράδεισος των αρνητικών επιτοκίων θα έχει πολλά θύματα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους επενδύουν άφοβα σε ομόλογα με αρνητικό επιτόκιο. Η περίπτωση των συνταξιοδοτικών ταμείων και οι παγίδες για τις μεγάλες εταιρείες. Οι φωνές για πιο χαλαρή αντιμετώπιση του υψηλού δημόσιου χρέους.

Nicholas Burns: Η συμφωνία με το Ιράν και η... αμήχανη ειρήνη

Nicholas Burns: Η συμφωνία με το Ιράν και η... αμήχανη ειρήνη

Το Ιράν διαθέτει πλέον τη γνώση και την εμπειρία για να δημιουργήσει ένα πυρηνικό όπλο, γράφει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Nicholas Burns. Η μάχη για την επιρροή στη Μέση Ανατολή και η θέση της Ευρώπης. Ο ρόλος του Ισραήλ και της Τουρκίας.

«Οχι» από ΔΝΤ σε παράταση πληρωμής δόσεων

«Οχι» από ΔΝΤ σε παράταση πληρωμής δόσεων

(upd) Κάθετη άρνηση του ΔΝΤ σε ελληνική προσπάθεια να μετατεθούν οι πληρωμές του Μαΐου. Διαμηνύθηκε να μην υποβληθεί καν επίσημο αίτημα. Συνολική διαπραγμάτευση ζητά το Ταμείο για να επανεξετάσει τη ροή πληρωμών. Διαψεύδει το δημοσίευμα ο Γ. Βαρουφάκης

Η ήρεμη καθημερινότητα της Αθήνας και η... Πομπηία

Η ήρεμη καθημερινότητα της Αθήνας και η... Πομπηία

Ο Tony Barber των Financial Times κάνει επιτόπια έρευνα στην Αθήνα της κρίσης. Παρομοιάζει το κλίμα με τις τελευταίες ημέρες... της Πομπηίας. Η ηρεμία των Αθηναίων, τα γεμάτα καταστήματα και οι ιστορικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί... εκτός ευρώ

Δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ιταλικού ινστιτούτου Bruno Leoni. Εάν είναι δημοκρατική βούληση της Ελλάδας να φύγει, η Ευρώπη πρέπει να το δεχθεί. Δεν μιλάμε πλέον για στήριξη, αλλά για ανοικοδόμηση μίας χώρας.

Μαζάουερ: Η Δύση χάνει τη δύναμή της; Τόσο το καλύτερο!

Πνευματική νωθρότητα και απαρχαιωμένες βεβαιότητες καθιστούν την παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης παρελθόν, γράφει ο Μαρκ Μαζάουερ. Αντί να θρηνεί γι' αυτό, όμως, η Δύση πρέπει να αδράξει την ευκαρία και να διευρύνει τους ορίζοντές της.

Μην ποντάρετε στο ότι ο Τσίπρας θα κάνει «kolotoumba»

Ερώτημα που θα απαντηθεί σε λίγες ημέρες η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα που έστειλαν τα πρώτα νομοσχέδια και η επιτροπή για το χρέος. Η επίδειξη πολιτικού ρεαλισμού, η προσέγγιση Καραμανλή και… Ιερώνυμου και το δίλημμα με την αριστερή πλατφόρμα.

Ερχεται η εποχή των αρνητικών επιτοκίων στα 10ετή Bunds

Οι καταστροφικές επιπτώσεις για τα συνταξιοδοτικά ταμεία, και όχι μόνο. Έντονος ο προβληματισμός στην ΕΚΤ εν όψει της αυριανής συνεδρίασης. Οι εναλλακτικές λύσεις για το Μάριο Ντράγκι.

Στάση πληρωμών στο ΔΝΤ αν δεν δοθεί βοήθεια

Τις δόσεις 2,5 δισ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθούν στο Ταμείο Μάιο και Ιούνιο ετοιμάζεται να μην καταβάλει η Αθήνα, αν δεν υπάρξει συμφωνία εντός Απριλίου. Οι συνέπειες από ένα ελληνικό default. Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σχέδια για default.

Summers: Γιατί οι ΗΠΑ χάνουν το «πάνω χέρι»

Η Αθήνα και τα «παιχνίδια» αποσταθεροποίησης του Πούτιν

Η νέα γενιά hackers δεν κλέβει... καταστρέφει!

Η ελληνική «τραγωδία» δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει η Ευρώπη

Rachman: Οι γερμανικές αποζημιώσεις ίσως κρίνουν το Grexit

Γιατί οι χώρες του Νότου θέλουν... Grexit

Ελλάδα και πιστωτές πρέπει να αλλάξουν μοντέλο διαπραγμάτευσης

Πού έκλεισε το μάτι ο Πούτιν στον Τσίπρα

Κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα το Μάιο

Παράλληλο νόμισμα: Η γκρίζα ζώνη πριν το Grexit

v