Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο το Μεξικό

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο το Μεξικό

Εμπορικές συμφωνίες όπως η Nafta και το χαμηλό εργατικό κόστος μετέτρεψαν το Μεξικό στον τέταρτο μεγαλύτερο εξαγωγέα οχημάτων στον κόσμο. Ο Τραμπ όμως απειλεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Διπλή τρομοκρατική απειλή για την Τουρκία

Διπλή τρομοκρατική απειλή για την Τουρκία

Γιατί η Αγκυρα διακινδυνεύει τα πάντα για στρατιωτική υπεροχή, ενώ ξέρει πως οι επιθέσεις στους πολίτες της είναι αποτέλεσμα των κινήσεών της. Οι τζιχαντιστές, οι Κούρδοι και η στρατηγική Ερντογάν.

Το ξαφνικό ράλι του γουάν ταράζει τις αγορές

Το ξαφνικό ράλι του γουάν ταράζει τις αγορές

Ολοι ποντάριζαν σε νέα υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος, αλλά το γουάν πέτυχε τη μεγαλύτερη διήμερη ανατίμηση της ιστορίας του. Τι παίζεται τώρα στην offshore αγορά.

Ποιες παγίδες κρύβει το 2017 για την παγκόσμια ανάπτυξη

Ποιες παγίδες κρύβει το 2017 για την παγκόσμια ανάπτυξη

Oι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας τη φετινή χρονιά. Ποια είναι τα γεωπολιτικά ρίσκα. Οι πιθανότητες νέας οικονομικής κρίσης και ο κίνδυνος εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Η Μέρκελ ηγείται του αγώνα υπέρ του φιλελευθερισμού

Η Μέρκελ ηγείται του αγώνα υπέρ του φιλελευθερισμού

Απουσία άλλου υποψηφίου και χάρη στις θέσεις που έχει υπερασπιστεί, η ευθύνη της παγκόσμιας διακυβέρνησης έχει πέσει στους ώμους της Μέρκελ, υποστηρίζει το editorial των FT. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να κερδίσει τις εκλογές.

Ο Τραμπ, ο Πούτιν και η άνοδος του εθνικισμού

Η ιστορία μάς διδάσκει πόσο επικίνδυνες μπορεί να γίνουν οι πατριωτικές εκκλήσεις σε ένα ένδοξο παρελθόν. Πώς συνδέεται το Brexit με τον Τραμπ. Η απειλή της Λεπέν στη Γαλλία.

Τα γεγονότα του 2016 που σημάδεψαν τις αγορές

Από τη βουτιά των χρηματιστηρίων τον Ιανουάριο, στο Brexit και στην εκλογή Τραμπ, οι συγκινήσεις ήταν πολλές τη χρονιά που πέρασε.

Τα στοιχήματα του 2017 για επενδυτές

Η νίκη Τραμπ και η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα γίνουν αισθητές στις αγορές. Το ερώτημα για τις τράπεζες. Ο αντίκτυπος από τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed. Κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ.

Ο Μακρόν καλύτερη επιλογή για τη Γαλλία

Ο Μακρόν θέλει δημοσιονομική-πολιτική ένωση, ο Φιγιόν βλέπει το εθνικό κράτος ως πυλώνα. Η Λεπέν επιδιώκει τη διάλυση της ευρωζώνης, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα της. Αλλά... ό,τι είναι καλό για την οικονομία, μπορεί να είναι κακό για τα υπόλοιπα.

Επτά ορόσημα για την παγκόσμια οικονομία

Από την εγκαθίδρυση του Τραμπ ως τις εκλογές στη Γερμανία, τα ορόσημα είναι πολλά και σημαντικά. Το ερώτημα για τη στάση της FED στα επιτόκια και τα κρίσιμα μέτωπα στη Μέση Ανατολή και την Κίνα.

Τα trades που θα σας έκαναν πλούσιους το 2016

Το 2016 μέσα από 29 φωτογραφίες

Οι προβλέψεις των Financial Times για την επόμενη χρονιά

Την νέα F1 ετοιμάζει η Liberty Media

Το cum/cum απειλεί τώρα τις γερμανικές τράπεζες

Μερίδιο από τα έσοδα του Facebook ζητούν οι δισκογραφικές

Lex: «Καμπανάκι» για την τιμή του χρυσού

Η επιστροφή του ΟΠΕΚ και τα σενάρια για το πετρέλαιο

Μαίνεται «πόλεμος» ΗΠΑ-Ισραήλ για απόφαση του ΟΗΕ

Απίστευτοι τζίροι στο λαθρεμπόριο άγριων ζώων

v