Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε διακοπές η Σοφοκλέους

Σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται ο τζίρος, καθώς μόλις στις 14:50 ξεπέρασε μετά βίας τα 100 εκατ. ευρώ. Χαμηλότερα διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες, ενώ υπεραποδίδουν μετοχές που ευνοούνται άμεσα είτε έμμεσα από επιχειρηματικές κινήσεις, την αποτίμησή τους, τα αποτελέσματα χρήσης 2005 ή ακόμη και τη συγκυρία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αρνητικό το ισοζύγιο, όπως διαμορφώνεται σταδιακά στην αγορά, με το Γ.Δ. να υποχωρεί προς τις 4.130 μονάδες.

Περίπου 65 μετοχών η τιμή διαμορφωνόταν θετικά (στις 15:00), με 156 να ”κοκκινίζουν”.

Κατά τι έχουν διευρυνθεί οι απώλειες του τραπεζικού κλάδου (στο 0,84% από 0,77%), με τα χημικά, προσωπικά – οικιακά προϊόντα και εμπόριο να είναι οι μόνοι που διαμορφώνονται ανοδικά.

Από τις μετοχές που ενισχύονται ξεχωρίζουν οι Ηλεκτρονική Αθηνών (μετά την ανακοίνωση για επιστροφή κεφαλαίου – μερίσματος), Καρέλιας (μέγιστη τιμή για σήμερα τα 123,30 ευρώ), Ιντρακάτ (λόγω της στροφής της στον τομέα της ενέργειας), αλλά και Jumbo, Διεκάτ, Χατζηιωάννου, Spider, Ιλυδα, Επίλεκτος, ΣΑΤΟ και ορισμένες ακόμη.

Η μετοχή της Αθηνάς διαμορφώνεται προς τα 1,31 ευρώ, της ΑΕΓΕΚ στα 1,51 ευρώ, της Μηχανικής στα 2,78 ευρώ, ενώ ακολουθούν και άλλοι από τον κλάδο.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιβάρυνσης του FTSE-20 προς τις 2.250 μονάδες, περιοχή όπου οι αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να δημιουργηθεί βραχυπρόθεσμα τεχνικής μορφής αντίδραση.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των τελευταίων ημερών, ο χαμηλός τζίρος, κυριαρχεί και σήμερα, καθώς οι συναλλαγές με το ζόρι ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ (στις 14:50) με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη τάση βασικών δεικτών, όπως ο FTSE-20, τραπεζικός και τηλεπικοινωνίες.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v