Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση ευκαιριών

Ανοδικά έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με το Γ.Δ. να καταγράφει τόσο σε ημερήσια όσο και σε εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,24%, ενώ από την αρχή του έτους τα κέρδη του Γ.Δ. φτάνουν τα 13,49%. ”Oσο συνεχίζεται η αδυναμία των δεικτοβαρών τίτλων, η Σοφοκλέους σταδιακά μετατρέπεται σε αγορά τίτλων και όχι δεικτών”, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με το Γ.Δ. να καταγράφει τόσο σε ημερήσια όσο και σε εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,24%, ενώ από την αρχή του έτους τα κέρδη του Γ.Δ. φτάνουν τα 13,49%.

Η σημερινή και οι αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις δείχνουν να επιβεβαιώνουν ότι στην παρούσα φάση και όσο συνεχίζεται η αδυναμία των δεικτοβαρών τίτλων, η Σοφοκλέους σταδιακά μετατρέπεται σε αγορά τίτλων και όχι δεικτών.

Και αναζητεί να επιβραβεύσει τους διακριθέντες του 2005, οπου εκπλήσσουν θετικά ή να αφουγκραστεί τις όποιες επιχειρηματικές κινήσεις – ειδήσεις βγαίνουν ή θεωρείται ότι είναι σε εξέλιξη.

Τεχνικά η εικόνα παραμένει ίδια, καθώς ο Γ.Δ. συνεχίζει να κινείται σε εύρος μεταξύ 4.124-4.173 μονάδων με διάσπαση ενός των δύο άκρων να σηματοδοτεί τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Εν τω μεταξύ στην αγορά παραγώγων συνεχίστηκαν οι υποτονικές συνεδριάσεις, όπως υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οι εκροές κατά την εβδομάδα που πέρασε στα αμοιβαία μετοχικά εσωτερικά έφτασαν τα 7,3 εκατ. και από την αρχή του έτους τα 190,1 εκατ.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, η θετική έκπληξη ήρθε από τη Eurobank, με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων (είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις), αξιοσημείωτα κέρδη για Αγροτική, Εμπορική, ΕΛΤΕΧ, Motor Oil, θετική μεταβολή για Πειραιώς, ΔΕΗ, Hyatt, Alpha Bank και αμετάβλητοι οι τίτλοι των ΚΑΕ, Εθνικής.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο ΕΛΠΕ, Cosmote, συνέχισε πτωτικά η Folli Follie και αρνητικό πρόσημο για Τιτάνα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Ιντρακόμ, Γερμανός.

Μάλλον ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών, η τελική εικόνα, με 138 ανοδικές, έναντι 118 πτωτικών και 13 τίτλοι με κέρδη από 6 έως 12,75%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, η αγορά φαίνεται να επιβράβευσε τα ικανοποιητικά αποτελέσματα για Γαλαξίδι, Μεβάκο, επικεφαλής των κερδισμένων η Lavipharm, ιδιαίτερα σημαντική κινητικότητα και ημερήσια κέρδη για τον Άβακα, συνέχισε ανοδικά ο Καρέλιας, 7η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη Nexans, που συνεχίζει να κινείται ανοδικά με τα αυτιά στραμμένα στο πιθανό επικείμενο deal μεταξύ Lucent και Alcatel, σχετική κινητικότητα για Φιερατέξ, ενώ ιδιαίτερα υψηλά κέρδη και όγκο συναλλαγών η Παντεχνική, εν μέσω φημών που θα κληθούν να επαληθευτούν τις επόμενες μέρες.

Ο Γ.Δ. κινήθηκε σε μικρό εύρος διακύμανσης (χαμηλό ημέρας 4.135,46, υψηλό 4.168,91) και έκλεισε στις 4.158,19 μονάδες με κέρδη 0,24%, ενώ ο τζίρος πλησίαζε τα 210 εκατ., από τα οποία τα 28,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

----Οι προσυμφωνημένες συναλλαγές

Πέρασε σήμερα μέσω του Χ.Α. ένα πακέτο 1.163.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στη τιμή των 18,53 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 0,28% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 33.000 τεμαχίων της Μπάμπης Βωβός στα 19 ευρώ, δύο πακέτα των 50.000 τεμαχίων έκαστο της Τράπεζας Πειραιώς στα 25,02 και 25,04 ευρώ αντίστοιχα και δύο πακέτα των 100.000 και 32.000 τεμαχίων της Τράπεζας Κύπρου στα 6,90 και 7,06 ευρώ αντίστοιχα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 42.000 τεμαχίων του Τιτάνα στα 40,50 ευρώ και ένα πακέτο 450.000 τεμαχίων της Χαλκόρ στα 3,22 ευρώ.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v