Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η συσσώρευση λένε οι ΑΧΕ

Τη διατήρηση της συσσώρευσης προβλέπουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως το δεύτερο -και τελευταίο- ”κύμα” ανακοίνωσης των αποτλεσμάτων 2005 θα καθορίσει την τάση, ενώ καταλύτη θα αποτελέσουν οι επιχειρηματικές εξελίξεις, καθώς και οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές.

Διατηρείται η συσσώρευση λένε οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά η Marfin Analysis πως φαίνεται ότι σταθεροποιείται η αγορά και ως εκ τούτου δεν αναμένει κάποια έντονη κίνηση κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει ότι τα εταιρικά νέα είναι µάλλον περιορισµένα, µε τους επενδυτές να περιµένουν τα εταιρικά αποτελέσµατα της ∆ΕΗ και την ανακοίνωση του επιχειρησιακού σχεδίου την Τετάρτη.

Αμετάβλητες εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή σημειώνει πως θα ακολουθήσει την τάση των ξένων αγορών, ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων οι οποίες θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση.

Τάσεις συσσώρευσης επιδεικνύει η αγορά, με τους επενδυτές να περιμένουν νέους καταλύτες ώστε να επεκτείνουν τις μακροπρόθεσμες θέσεις τους αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία επισημαίνει ότι το τελευταίο ”κύμα” των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2005 που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πορεία της αγοράς την τρέχουσα εβδομάδα.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι επιχειρηματικές εξελίξεις, καθώς και οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτη για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι διατηρεί τη θετική της άποψη για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Σοφοκλέους, λόγω του θεμελιώδους outlook, ενώ σε ό,τι αφορά τη βραχυπρόθεσμη τάση εκτιμά πως η συσσώρευση θα διατηρηθεί.

Η Σίγμα Securities σημειώνει πως αναμένει τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2005 σε συνδυασμό με ορισμένες ενδείξεις για την περίοδο του 2006-2010, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Επιχείρησης, αλλά και τα αποτελέσματα εταιριών της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities επισημαίνει πως με τις ξένες αγορές να καταγράφουν νέα υψηλά το περιθώριο πτώσης είναι περιορισμένο.

Τι έγινε την Παρασκευή: Υψηλότερα κατά 0,24% έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v