Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό στις τράπεζες και οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ, η αυριανή συνεδρίαση της Fed, αλλά και η εικόνα του τουρισμού είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό στις τράπεζες και οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ, η αυριανή συνεδρίαση της Fed, αλλά και η εικόνα του τουρισμού είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ελληνική Οικονομία: Προειδοποιεί η Standard & Poor’s για υποβάθμιση, σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει ότι ο ξένος οίκος αναφέρει ”η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης”.

ΔΕΚΟ: Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι ”οι μεταρρυθμίσεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της κυβερνητικής πολιτικής” τονίζει η Ναυτεμπορική.

Μετοχοδάνεια: Πάρα την άνοδο του Χ.Α. τα μετοχοδάνεια αυξάνονται και αποτελούν πρόβλημα για τις εισηγμένες επιχειρήσεις, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι το συνολικό ποσό των μετοχοδανείων αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Για ανακατατάξεις και για νέους δείκτες στο Χ.Α. στο τέλος Απριλίου κάνει λόγο η Ημερησία, που διευκρινίζει πως αναπροσαρμόζονται οι δείκτες FTSE, προσθέτοντας ότι περισσότερες μετοχές θα ενταχθούν στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

FED: Η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα αναμένεται αύριο να αποφασίσει τη 15η συνεχόμενη αύξηση στα επιτοκιακά δολάρια, επισημαίνει η Ημερησία.

Ασφαλιστικό: Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες αύριο και 48ωρη σήμερα και αύριο στην Εμπορική αποφάσισε εκτάκτως η ΟΤΟΕ με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας την Παρασκευή στη Βουλή, η οποία προβλέπει συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την ένταξη Ταμείων τραπεζοϋπαλλήλων στο ΕΤΕΑΜ και ΕΤΑΤ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Παρασκευή βράδυ και παραμονή της 25ης Μαρτίου η κυβέρνηση έφερε και τρίτη τροπολογία στη Βουλή για το Ασφαλιστικό των τραπεζών επισημαίνει η Ελευθεροτυπία, που αναφέρει παράλληλα πως η ΟΤΟΕ κήρυξε 48ωρη απεργία από σήμερα στην Εμπορική, όπου διαλύεται το Ταμείο, και 24ωρη αύριο σε όλες τις τράπεζες.

Για αιφνίδια τροπολογία την παραμονή της 25ης Μαρτίου κάνουν λόγο Τα Νέα, που επισημαίνουν ότι το πραξικόπημα της κυβέρνησης με την τροπολογία για άμεση ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ εκτιμάται ότι είναι ”δωράκι μεγάλης αξίας” στις διοικήσεις αρκετών τραπεζών.

Τράπεζες: Αύξηση 40% αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο του 2006 σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Παύλος Ψωμιάδης: Το θερμόμετρο στην ιδιωτική ασφάλιση ανεβάζει ο πρόεδρος του ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης, δηλώνοντας ότι εξετάζει νέες επιχειρηματικές κινήσεις και ότι προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία της Ένωσης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Astir Palace: Επιλέγεται εντός της εβδομάδας ο manager στον Αστέρα αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Εθνική Τράπεζα πραγματοποιεί επαφές με τους εκπροσώπους των Starwood, Marriott και Intercontinental.

Intrakat: Στην ενέργεια στρέφεται η Intrakat, η οποία αναμένει σημαντική αύξηση των μεγεθών της στο 2005 επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v