Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλώρη για τις 4.200

Επιθετικότερα από ό,τι χθες και με ενεργότερη τη συμμετοχή των ξένων ξεκίνησε προς την καταγραφή νέων υψηλών η σημερινή συνεδρίαση. Υψηλές συναλλαγές και αυξημένη κινητικότητα στο χώρο των μεσαίων τραπεζών με αιχμή τις Γενική και Κύπρου, σε ομίλους ΜΜΕ, αλλά και σε ΕΛΠΕ, ΟΤΕ μετά την αναβάθμιση ξένων οίκων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιθετικότερα από ό,τι χθες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση.

Εμφανώς πιο επίμονη η στάση των επενδυτών, καθότι στους χθεσινούς, κυρίως Έλληνες, έχουν προστεθεί και αρκετοί ξένοι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση από νωρίς του Γ.Δ. προς την κορυφή των 4.189 μονάδων, που αντιστοιχεί σε επίσης υψηλά των 2.293 μονάδων για τον FTSE-20.

Αρχικά η σχέση ανοδικών – πτωτικών έφτασε μέχρι και το 73 προς 3, για να διαμορφωθεί σταδιακά μετά τις 12:20 στο περίπου 66 προς 11.

Για να καταστεί δυνατή αυτή η υπεραντίδραση, έπρεπε στη μετοχή της Πειραιώς να εμφανιστούν αγοραστές μέχρι τα υψηλά των 22,36 ευρώ, μέχρι τα 33,50 ευρώ στη Εurοbank, τα 40,46 ευρώ στην Εθνική και τα 6,08 ευρώ στη μετοχή της Αγροτικής.

Παράλληλα, με την αναβάθμιση της τιμής–στόχου του ΟΤΕ στα 20 ευρώ από την CSFB, σημειώθηκαν αυξημένες συναλλαγές μέχρι τα 19,02 ευρώ στη μετοχή του Οργανισμού, ενώ σημαντικά υψηλότερα διαμορφωνόταν και η μετοχή των ΕΛΠΕ μέχρι τα 12,70 ευρώ (δες σχετικό θέμα με UBS).

Μεταξύ των μετοχών που κινούνται ανοδικά, πέραν του Καρέλια που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με αγοραστές μέχρι και τα 141 ευρώ, θα πρέπει να προσεχθούν με βάση τις συναλλαγές τους η Γενική Τράπεζα προς τα 12,58 ευρώ και η Τράπεζα Κύπρου προς τα 6,40 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές και θετική αντίδραση καταγράφεται για ακόμη μία συνεδρίαση για μετοχές των Τεγόπουλος, ΔΟΛ, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη Νεοχημική, Frigoglass, Ηρακλή, Αστέρα και Μινωικές Γραμμές.

Για τη Frigoglass στην αγορά προεξοφλείται πως τα αποτελέσματα του 2005, που ανακοινώνονται την Παρασκευή, θα εδραιώνουν τη σταθερά ανοδική πορεία του ομίλου.

Άλλωστε, για τη μετοχή έχουν δοθεί τιμές-στόχοι από ξένους και Έλληνες αναλυτές (δες σχετικό θέμα).

Ανοδικά κινούνταν περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης οι μετοχές των ΙΑΣΩ, Ιατρικό Αθηνών, αλλά και Εθνικής Ασφαλειών, Motor Oil, Coca Cola 3E, Μέτκα και αρκετών ακόμη.

Από το ευρύτερο μέρος της αγοράς, που ξεκινά στις 14:00, φαίνεται πως ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς εμφανίζουν οι Elmec Sport (με αντίσταση τα 2,26 ευρώ), Audio Visual (μετά τα ιστορικά υψηλά στα 4,02 ευρώ), ΝΕΛ (μετά τη χθεσινή μικρή υποχώρηση κατά 0,6% και αλλαγή θεματοφύλακα), ΑΕΓΕΚ (μετά τον απεγκλωβισμό των έργων κατασκευής για το μετρό Θεσσαλονίκης), Infrom Lykos (5,16 ευρώ), Υγεία (στα 3,12 ευρώ), Μπαλλής, Lannet (με αρκετή επιφύλαξη, αλλά οι συναλλαγές έφτασαν στα 2 εκατ. τεμάχια), Καρδασιλάρης, Κέκροψ (με 3,02% από τα 19,08 ευρώ) και ορισμένες ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v