Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στο έλλειμμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών, στη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών, στην κόντρα για τις συλλογικές συμβάσεις, στο Ασφαλιστικό, στην είσοδο της ΔΕΠΑ στο Χ.Α. αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο έλλειμμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών, στη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών, στην κόντρα για τις συλλογικές συμβάσεις, στο Ασφαλιστικό, στην είσοδο της ΔΕΠΑ στο Χ.Α. αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Πτώση ελικοπτέρου: Συνετρίβη ελικόπτερο χθες το βράδυ ανάμεσα στα χωριά Μελίσσι και Καρυώτισσα του νομού Πέλλας, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ενώ προσθέτει ότι είναι νεκροί οι 4 αεροπόροι που επέβαιναν σ’ αυτό.

Δημοσκόπηση: Έκλεισε στο 1,4% η διαφορά Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ αναφέρει η Ημερησία, επικαλούμενη δημοσκοπήσεις των GPO και Κάπα Research.

Μπουρμπούλια: Ραγδαίες εξελίξεις εκτιμάται ότι θα προκαλέσει η δημοσιοποίηση της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών της Κ. Μπουρμπούλια στην Ελβετία, καθώς η πρώην ανακρίτρια φέρεται να έχει δεχθεί σωρεία ”ύποπτων” καταθέσεων την περίοδο 1999-2000, όταν χειριζόταν υποθέσεις για μετοχές-”φούσκες”.

Απεργία ναυτεργατών: Πολιτική ένταση πυροδοτεί η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και ελλείψεις βασικών ειδών στη νησιωτική χώρα, επισημαίνει η Καθημερινή.

Σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της νησιωτικής χώρας αλλά και στις εξαγωγές προϊόντων προκαλεί η συνεχιζόμενη απεργιακή κινητοποίηση των μελών της ΠΝΟ, τονίζει η Εξπρές.

Ελληνική Οικονομία: Τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία κρούει η Deutsche Bank σύμφωνα με το Κέρδος, που προσθέτει ότι η γερμανική τράπεζα χαρακτηρίζει εύθραυστη τη δημοσιονομική προσαρμογή και προτείνει επείγουσες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ισοζύγιο: Σε επίπεδα-ρεκόρ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, αντανακλώντας την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει η Καθημερινή, που προσθέτει ότι το έλλειμμα πέρυσι διαμορφώθηκε στο 7,8% από 5,9% που ήταν το 2004.

Η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως το έλλειμμα ανήλθε στα 14.047 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 34,4% σε σχέση με το 2004.

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας: Προ των πυλών βρίσκεται η γενικευμένη κοινωνική ένταση και αναταραχή, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοινώνουν σήμερα κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η ΟΤΟΕ παραμένει σε θέση μάχης, επισημαίνει Το Βήμα, που συμπληρώνει ότι χαρακτηριστική των διαστάσεων που λαμβάνει η κόντρα για τις συλλογικές συμβάσεις είναι η έκκληση της συνδικαλιστικής παράταξης της Ν.Δ. ΔΑΚΕ προς την κυβέρνηση ”να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει”.

Ασφαλιστικό: Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό θα είναι πολυεπίπεδος, αλλά το θέμα δεν θα κλείσει μέσα στην τετραετία αναφέρει η Καθημερινή, που σημειώνει ότι αυτό είναι το στίγμα που έδωσε για την προοπτική του Ασφαλιστικού ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας Σ. Τσιτουρίδης.

ΟΤΟΕ: Σε αντιπαράθεση για την παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας βρέθηκε χθες η ΟΤΟΕ με τη Eurobank, αναφέρει Το Βήμα.

ΔΕΠΑ: Τη μετοχοποίηση της ΔΕΠΑ εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Την εισαγωγή της ΔΕΠΑ στο Χ.Α. μέσα στο 2006 θα εισηγηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας στον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, σημειώνει η Καθημερινή.

Αμοιβαία: Αποδόσεις από 60% έως 153% απόλαυσαν οι μεριδιούχοι των μετοχικών Αμοιβαίων κατά την τελευταία τριετία αναφέρει η Καθημερινή.

ΦΜΑΠ: Από τις 27 μέχρι και τις 31 Μαρτίου θα υποβάλλουν φέτος τα νομικά πρόσωπα τις δηλώσεις ΦΜΑΠ, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τουρισμός: Μεταρρυθμίσεις με τόλμη και διαρθρωτικές παρεμβάσεις με δυναμισμό προανήγγειλε η νέα υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, δίνοντας το πρώτο ”στίγμα” της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει αναλαμβάνοντας τα ηνία του ελληνικού τουρισμού, αναφέρει η Εξπρές.

Τράπεζες: Εκρηκτική άνοδο σημείωσε η κερδοφορία των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων το 2005, γεγονός που επιτρέπει στις διοικήσεις τους να αυξήσουν τις μερισματικές αποδόσεις, επισημαίνει η Ημερησία.

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κερδών κατά 69% αναμένει η Πειραιώς, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που υπενθυμίζει ότι σήμερα ανακοινώνονται τα μεγέθη του 2005.

Υγεία: Στο στόχαστρο του ”Υγεία” βρίσκονται το ”Ιασώ” και το ”Μητέρα” σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει ότι η Marfin Financial Group προχώρησε σε πρόταση εξαγοράς στις διοικήσεις των δύυο μαιευτηρίων.

ΟΠΑΠ: Το πολυπόθητο ΟΚ για την υποβολή των τελικών projects από τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών έδωσε ο ΟΠΑΠ αναφέρει το Κέρδος, σύμφωνα με το οποίο επισπεύδονται η αναμόρφωση των πρακτορείων και η εισαγωγή πλαστικού χρήματος για ποντάρισμα στα παιχνίδια του Στοιχήματος.

ΔΕΗ: Κλίμα υπέρ της εξαγοράς του Bobov Dol από τη ΔΕΗ αρχίζει να διαμορφώνεται στη Βουλγαρία, εν αναμονή της απόφασης του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης ακύρωσης του διαγωνισμού στον οποίο πλειοδότησε η ελληνική εταιρία, επισημαίνει η Καθημερινή.

Proton Bank: Συμμαχία με ξένη τράπεζα μελετά η Proton Bank, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει ότι εξετάζεται η πώληση ποσοστού έως 33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v