Προς προσέγγιση των 3.800 μονάδων

Παραμένει η ανοδική φορά και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια αποτελεί τον καλύτερο αρωγό της προσπάθειας για προσέγγιση των 3.800 μονάδων. Επανακάμπτουν οι ξένοι, με θετικές αναλύσεις για μετοχές όπως Alpha Bank, ΟΠΑΠ, τη στιγμή που διαμορφώνονται προϋποθέσεις υπεραπόδοσης μετοχών εταιριών από τη δεύτερη ταχύτητα του FTSE-20 και του MidCap-40.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ρυθμό των ξένων αγορών, δηλαδή ανοδικά, εκτιμούν οι Έλληνες αναλυτές πως θα συνεχίσει η Σοφοκλέους. Είναι, κατά συνέπεια, ορατή και εφικτή, με βάση τις συνθήκες και προϋποθέσεις που έχουν διαμορφωθεί, η προσέγγιση του στόχου των 3.800 μονάδων.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα παρουσίαζε ενδιαφέρον η συμπεριφορά των ”παικτών”, ιδιαίτερα όσων θεωρούν πως πέριξ αυτής της ευρύτερης περιοχής θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μεγαλύτερης έκτασης ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών.

Αυτό το ενδεχόμενο αναφέρεται στην πρωινή ανάλυση της Alpha Finance, αν και η Marfin Analysis επικεντρώνεται στο θετικό κλίμα που διαμορφώνεται διεθνώς.

Ούτως ή άλλως και σε ενδεχόμενη διόρθωση δεν διαταράσσεται (και) η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση βασικών δεικτών και μετοχών.

Από την άλλη, παρατηρούμε πως οι ξένοι μεθοδικά συνεχίζουν να ενισχύουν τη θέση τους, ακόμα και σε περιόδους αναδιανομής συμμετοχών στα υψηλά πενταετίας.

Δεν είναι τυχαίο πως της ανάλυσης της Deutsche Bank για την Alpha Bank είχαν προηγηθεί μεθοδικές αγορές, κυρίως ξένων, στην τραπεζική μετοχή, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει διαγραμματικά η Alpha Bank την προηγούμενη εβδομάδα.

Με σημερινή της ανάλυση η Morgan Stanley συγκαταλέγει τον ΟΠΑΠ μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια περίοδο που ο διαγωνισμός αναβάθμισης του Οργανισμού προεξοφλείται πως θα προσδώσει δυναμική στον κλάδο της πληροφορικής, της ευρύτερης πληροφορικής.

Με την προϋπόθεση πως η ανοδική φορά βασικών δεικτών, μετοχών θα συνεχιστεί, θα περιμέναμε για σήμερα την υπεραπόδοση μετοχών της δεύτερης ταχύτητας του FTSE-20 και του Mid-Cap 40, όπου στρέφέται εμφανώς πλέον το ”έξυπνο χρήμα”.

Σε αυτή την περίπτωση αναμένουμε ενδυνάμωση της τάσης σε μετοχές όπως οι Hyatt, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, Info-Quest, Εθνική Ασφαλιστική, ο μεσαίος τραπεζικός χώρος στο σύνολό του, οι Μυτιληναίος, ΟΛΠ και ορισμένοι ακόμη τίτλοι από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v