Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευκαιρία για... μετεπιβιβάσεις

Αναδιανομή θέσεων, περισσότερο στην μεσαία – μικρότερη κεφαλαιοποίηση είναι εμφανής σε αυτά τα υψηλά επίπεδα τιμών. Μεγαλώνει το εύρος διακύμανσης και η μεταβλητότητα επιμέρους δεικτών και μετοχών με τις ανοδικές να υπερισχύουν αισθητά έναντι των πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα υψηλά της ημέρας συνεχίζεται η συνεδρίαση με κύρια χαρακτηριστικά την μείωση των συναλλαγών, συγκριτικά με χθες και την εμφάνιση υψηλού εύρους διακύμανσης για βασικούς δείκτες και μετοχές.

Ενδεικτικά για το Γενικό Δείκτη το εύρος φθάνει στις περίπου 32 μονάδες καθώς διαμορφώνεται μεταξύ 3,765, 05 – 3.733, 75. Είναι λογικό σε αυτά τα επίπεδα και με εμφανή τη διάθεση κατοχύρωσης μέρους των σημαντικών κερδών να προσδίδεται υψηλή μεταβλητότητα σε δείκτες και μετοχές.

Το εύρος διακύμανσης είναι μεγαλύτερο για μετοχές από την δεύτερη ταχύτητα του FT 20, του Mid 40, κυρίως όμως της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης. Αυτό πρακτικά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιχειρείται και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί, η προσπάθεια αναδιανομής θέσεων, χαρτοφυλακίων.

Αυτό μπορεί να προσλάβει μεγαλύτερη έκταση στη μικρομεσαία, όπου δραστηριοποιούνται περισσότερο Έλληνες διαχειριστές, επιχειρηματίες και ”παίκτες”.

Αντιθέτως στην υψηλή, ειδικότερα στην πρώτη ταχύτητα του FT 20, το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των ξένων φαίνεται πως πραγματοποιείται με τουλάχιστον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Η σχέση ανοδικών πτωτικών είναι θετική για τις πρώτες με την χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να έχει, μετά από παρένθεση δύο συνεδριάσεων και πάλι την τιμητική της.

Εάν από τις 40 μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση εξαιρεθούν η Βιοχάλκο (και οι θυγατρικές της), ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ και οι Αλουμύλ, Ειδησεοφωνική των υπολοίπων η αποτίμηση δεν ξεπερνά τα 20 – 25 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v