Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηθικόν ακμαιότατον!

Όλα... συνωμοτούν υπέρ της διατήρησης της θετικής διάθεσης και της ανοδικής τάσης βασικών δεικτών και μετοχών. Στον τραπεζικό κλάδο, στα μεγάλα και μεσαία ιδρύματα, αλλά και σε επιμέρους κλάδους όπου προστίθεται πλέον και η υγεία ”παίζονται” τα βραχυπρόθεσμα στοιχήματα στην αγορά. Μεγάλος κερδισμένος της μακροχρόνιας ανόδου η μετοχική ιδέα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Ηθικόν ακμαιότατον” είναι ο τίτλος ελληνικής ταινίας που προβάλλεται αυτή την εποχή στις κινηματογραφικές αίθουσες. Θα μπορούσε εύγλωττα να αποδίδει τη διάθεση, το κλίμα αλλά και τις παγίδες που ελλοχεύουν στην αγορά μας.

Οι αναλυτές στην πρωινή αναφορά τους προβλέπουν θετικό άνοιγμα και συντήρηση του δείκτη υψηλότερα των 3.700 μονάδων, αλλά με τους επενδυτές να αναζητούν επιλεκτικά επενδυτικές ευκαιρίες. Σε κάθε περίπτωση η αγορά κινείται κατ’ αρχάς με αρωγό το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια (δες σχετικό σχόλιο για Wall Street), με οδηγό τις ήδη δρομολογημένες επιχειρηματικές συμφωνίες, αυτές που θα επιβεβαιωθούν, αλλά κυρίως τις περισσότερες που θα μείνουν σε επίπεδο φημών με γνώμονα την τεχνική ανάλυση.

Και οι τρεις παράμετροι παραμένουν σύμμαχοι της αγοράς, της θετικής διάθεσης και της περαιτέρω ενίσχυσης δεικτών και μετοχών.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση οι σταθερές-κλειδιά των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο Αγροτική και Εμπορική φαίνεται πως αποτελούν επιλογή όλο και περισσότερων (ακόμα και βραχυπρόθεσμων) παικτών. Στο μεσαίο τραπεζικό χώρο η χθεσινή συνολικότερα θετική κίνηση προοιωνίζεται εξελίξεις.

Θα γίνουμε… βαρετοί αλλά κάτι ανάλογο παρατηρείται σε πολλούς άλλους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, με αυτόν της υγείας και της κοινής ωφέλειας να προστίθεται από χθες στους κατασκευαστικό, ακτοπλοϊκό και εμπορικό.

Βραχυπρόθεσμα μετοχές εταιριών όπου έχει αποφασιστεί ή προεξοφλείται δώρο προς τους βασικούς μετόχους αλλά και τους επενδυτές -με την επιστροφή κεφαλαίου- αυξάνουν κατακόρυφα την εμπορευσιμότητα. Αυτό εμφανώς συμβαίνει σε Imperio και Info-Quest, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να συμβεί και στην Κλ. Ναυπάκτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v