Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεσαίες τράπεζες - ΔΕΗ υποδαυλίζουν την άνοδο

Πάνω και από τις 3.700 μονάδες με εντεινόμενη την κινητικότητα στο μεσαίο τραπεζικό χώρο συνεχίζει ακάθεκτη η αγορά. Με αύξηση συναλλαγών, εμφανή πλέον την παρουσία και πάλι ξένων και την άνοδο να διαχέεται σε ευρύτατο μέρος της αγοράς. Αυξημένες συναλλαγές σε ΔΕΗ, Εθνική και ΑΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο πρώτος στόχος της προσέγγισης των 3.700 μονάδων επιτεύχθηκε. Και μάλιστα με συναλλαγές περίπου 200 εκατ. ευρώ που παραπέμπει εμφανώς πλέον στην ενεργότερη συμμετοχή και δράση ξένων.

Ο κλάδος που εκ του αποτελέσματα επανέρχεται από τον μεσαίο χώρο στο προσκήνιο είναι τραπεζικός. Συγκεκριμένα η συνολικότερη υπεραντίδραση του μεσαίου τραπεζικού χώρου με τις Marfin, Εγνατία αλλά και Αττικής, Ασπίς, Proton και Κύπρου δεν μπορεί να αποδίδεται μόνο στον κερδοσκοπικό χαρακτήρα ενός παιχνιδιού προεξόφλησης.

Από αυτή την άποψη χρήζει προσοχής το σχετικό θέμα για τις εξελίξεις στον κλάδο, όπου η μετοχή της Εμπορικής από τα χαμηλά των 27,7 ευρώ έφθασε μέχρι την ανώτατη τιμή των 28,7 ευρώ, της δε Αγροτικής από τα 5,24 στα 5,38 ευρώ.

Την ίδια περίοδο όμως αυξημένη εμπορευσιμότητα, εμφανώς αγορές ξένων, σημειώνονται στην Εθνική, ενώ η ΔΕΗ διαπραγματεύεται στα 19,44 ευρώ (3%).

Το θετικό είναι ότι μετά τις 14.00 η διάθεση και το κλίμα διαχύθηκαν όπως προεξοφλούνταν στην αγορά σε ευρύτατο μέρος του ταμπλό με την αναλογία ανοδικών/πτωτικών να ξεπερνά το 4 προς 1.

Είναι ενδεικτικό ότι γύρω στις 15.00 περισσότερων των 35 μετοχών η θετική μεταβολή ξεπερνούσε το 5% φθάνοντας στην περίπτωση της PC Systems, Q&R μέχρι και το 18,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v