Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποδαρικό σε... νέα κορυφή

Με θετικές εκτιμήσεις αλλά... ανάμικτη μέχρι στιγμής τάση διαμορφώνεται στην αγορά, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς. Αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως για τη μετοχή της ΔΕΗ από τον 20άρη και για μετοχές εταιριών από τον κλάδο εκδόσεων, πληροφορικής-λύσεων πληροφορικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την καταγραφή νέας κορυφής στις 3.682 μονάδες ξεκίνησε χρηματιστηριακά η χρονιά.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο σε μετοχές-βασικές επιλογές της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη μετοχή της Εμπορικής βγήκαν αρχικά αγοραστές μέχρι τα 28,80 ευρώ, για να ”γυρίσει” στη συνέχεια χαμηλότερα προς τα 28,30 ευρώ.

Στη μετοχή της Alpha η προσφορά-ζήτηση διαμορφώνεται πέριξ των 24,80 ευρώ, ενώ στην περίπτωση της Εθνικής στα 36,20 ευρώ.

Μετά την πρώτη περίπου μισή ώρα της συνεδρίασης, καθότι δεν επιβεβαιωνόταν η άμεση συνέχιση της τάσης, εμφανίστηκαν πωλητές σε ορισμένες μετοχές του FTSE 20, από όπου ξεχώριζε μέχρι τις 12:50 ο τίτλος της ΔΕΗ με θετική πορεία μέχρι τα 18,80 ευρώ.

Από τον χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει και σήμερα ο κλάδος των εκδόσεων, όπου εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον από ”μεγάλους” παίκτες στις τελευταίες συνεδριάσεις σε μετοχές κυρίως των ΔΟΛ, Τηλέτυπος αλλά και Τεγόπουλος.

Ανοδικά ξεκίνησε και η μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής, με τους αγοραστές να ”ανεβαίνουν” σταθερά προς τα 5,60 ευρώ. Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για τη μετοχή της Info-Quest μέχρι τα υψηλά των 5,80 ευρώ.

Αγοραστές εμφανίστηκαν υψηλότερα και στη μετοχή της Ιντρακόμ, καθώς ο όμιλος (μέσω Intralot) αλλά και η Info-Quest εκτιμάται ότι θα βρεθούν σύντομα στο προσκήνιο και λόγω του διαγωνισμού του ΟΠΑΠ.

Στη μετοχή της Ιντρακόμ (5,78 ευρώ) αλλά και της Ελληνικής Τεχνοδομικής (5,68 ευρώ), πέραν των ισχυρών ”παικτών” που τοποθετούνται εν όψει των εξελίξεων, φαίνεται πως υπάρχουν αγορές και για λογαριασμό βασικών μετόχων.

Στην περίπτωση μάλιστα της Ελληνικής Τεχνοδομικής φαίνεται πως η πλευρά του Λεωνίδα Μπόμπολα επανακτά σταδιακά το ποσοστό που είχε στην εισηγμένη πριν από τις εξελίξεις με τον Βασικό Μέτοχο.

Κινητικότητα, με αυξημένες συναλλαγές, παρατηρείται και στις μετοχές των Νότος, Μαΐλλης, Ηρακλής και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Το ζητούμενο για τη συνέχεια είναι να διατηρηθεί η, έστω και ήπιων τόνων, ανοδική φορά των βασικών δεικτών, μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσει η λειτουργία της υπόλοιπης αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v