Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 3.700 μονάδες η Σοφοκλέους!

Ξαφνικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης οδηγεί τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 3.700 μονάδων με κέρδη που πλησιάζουν τη μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ σημαντικά αυξημένες είναι οι συναλλαγές. Ξεχωρίζουν ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Intracom, Βιοχάλκο, Εθνική, ΑΤΕ και ναυτιλιακές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη δεύτερη κατά σειρά καταγραφή νέας υψηλής τιμής (3.697) προς τις 3.690 μονάδες συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση της Σοφοκλέους.

Με 57 μετοχές να κινούνται ανοδικά, 12 να υποχωρούν και τις συναλλαγές να ξεπερνούν (12.50) τα 80 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως οι αγορές των τελευταίων συνεδριάσεων του 2005 αναζητούσαν καλύτερα επίπεδα αποτίμησης.

Και μέχρι στιγμής όσοι πόνταραν σε αυτό τα ενδεχόμενο κερδίζουν, και μάλιστα σημαντικές υπεραξίες.

Η συνεδρίαση διαμορφώνεται όπως αναμενόταν αρχικά, με αιχμή μετοχές εταιριών του μεσαίου χώρου από την ακτοπλοΐα (Blue Star), τις τράπεζες (Εγνατία), τα μέταλλα (Ελβάλ) και άλλες κλαδικές κατηγορίες.

Είναι ενδεικτικό ότι ύστερα από μιάμισης ώρας συνεδρίαση, για 24 μετοχές το ποσοστό ανόδου ξεπερνούσε το 1,5%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις (ΔΕΗ, ΔΟΛ, S&B, Μαΐλλης, Κύπρου, Εθνική Ασφαλειών, Intracom) ήταν αξιοσημείωτη η εμπορευσιμότητα.

Στην περίπτωση της ΔΕΗ προσέγγισαν το μισό εκατομμύριο τεμάχια, με την τιμή να διαμορφώνεται προς τα 19,5 ευρώ.

Για τη συνέχεια, μέχρι τις 14.00 ενδεχόμενη συντήρηση του θετικού κλίματος και της διάθεσης προεξοφλείται πως θα μπορούσε να διαχυθεί προς ένα σημαντικό μέρος της ευρύτερης αγοράς από την κατηγορία της Μεσαίας – Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v