Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορροφάται η προσφορά

Σε θετικό έδαφος ”γύρισε” η αγορά, αφού μετά την απορρόφηση της αρχικής προσφοράς – κατοχύρωσης κερδών οι πωλήσεις ”στέγνωσαν”. Ενδυναμώθηκε περισσότερο η αρχική ανοδική φορά μετοχών και επανήλθαν σε υψηλότερες τιμές θυγατρικές της Βιοχάλκο, η Hyatt, η Πειραιώς και αρκετοί τίτλοι από τον Mid 40.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δυναμικά και αδημονώντας επανέρχονται δριμύτεροι οι αγοραστές. Αφού αρχικά μέχρι τις 12.45 απορρόφησαν την προσφορά αξίας 50 εκατ. ευρώ, διαφοροποιήθηκαν σε επιμέρους μετοχές στη συνέχεια.

Ισχυροποιήθηκε η φορά μετοχών που κινήθηκαν από την αρχή της συνεδρίασης ανοδικά, με ενδεικτικότερη την περίπτωση των ΟΤΕ, Alpha, Βιοχάλκο από τον FTSE-20 και Άβαξ, Info-Quest, ΔΟΛ, ΕΛΤΕΧ και ΕΧΑΕ.

Παράλληλα, γύρισαν θετικά μετοχές όπου η προσφορά ήταν ούτως ή άλλως ”στεγνή”, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση των θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο, αλλά και οι μεσαίες τραπεζικές μετοχές, η Εθνική Ασφαλιστική, ο Ηρακλής, η Τέρνα και η Τεχνική Ολυμπιακή.

Έτσι, ύστερα από 2 και πλέον ώρες συνεδρίασης, ο Δείκτης αντιδρούσε προς τις 3.765 μονάδες, δηλαδή υψηλότερα της αρχικής κορυφής των 3.758 μονάδων.

Επιβεβαιώθηκε η βραχυπρόθεσμη στήριξη των 3.730 μονάδων (και των 2.055 μονάδων του FTSE-20). Κυρίως, όμως, η δυναμική της αγοράς και η υπερβάλλουσα ρευστότητα των ισχυρών ”παικτών”, που όλο και περισσότεροι δραστηριοποιούνται στο Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v