Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Ο χθεσινός σεισμός, οι συστάσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, οι αυξήσεις των μισθών σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, τα υψηλά επίπεδα που έχει φτάσει η Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Ο χθεσινός σεισμός, οι συστάσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, οι αυξήσεις των μισθών σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, τα υψηλά επίπεδα που έχει φτάσει η Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Σεισμός: Ήταν κοινό μυστικό το επερχόμενο ξύπνημα του Εγκέλαδου μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως ευτυχώς τη χθεσινή σεισμική δόνηση σε εστιακό βάθος 70 χλμ. απορρόφησε η θάλασσα και γι’ αυτό δεν θρηνήσαμε θύματα.

ΔΝΤ: Μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και διαρθρωτικές αλλαγές σε Ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις συνιστά στην κυβέρνηση το ΔΝΤ με την ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, αναφέρει η Ημερησία.

Αναπτυξιακός Νόμος: Το ισχυρό ενδιαφέρον για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων οδήγησε το υπουργείο Οικονομίας να αυξήσει κατά 82 εκατ. ευρώ τις δεσμεύσεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2005 για ενίσχυση επιχειρηματικών σχεδίων που υπήχθησαν στον αναπτυξιακό Νόμο Ν. 3299/2004 σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Την ”επιστροφή” στα υψηλά επίπεδα της περιόδου 1999 σηματοδότησε για πολλές μετοχές το πρόσφατο ράλι της Σοφοκλέους, σημειώνει η Ημερησία, η οποία προσθέτει ότι σχεδόν το 50% των blue chips έχει ανακτήσει τις κεφαλαιακές απώλειες.

Διεθνείς Αγορές: Οι εξαγωγές μας έχουν τεθεί σε πρόγραμμα ”εντατικής θεραπείας” υποστηρίζει ο κ. Π. Δρόσος, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ, σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

ΔΕΚΟ: Στους εργαζόμενους στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ οι αυξήσεις των μισθών θα είναι ίδιες με αυτές του Δημοσίου, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος σήμερα θα παρουσιάσει τις κινήσεις για το 2006, επισημαίνει η Ημερησία.

Εθνική Τράπεζα: Με τρεις κινήσεις η Εθνική Τράπεζα θα αναδιαρθρώσει στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού της, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι θα μετατρέψει δάνειο 5 δισ. ευρώ που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο σε ομόλογο, θα ανανεώσει ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης ύψους 750 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει τους προσεχείς μήνες και παράλληλα θα εκδίδει κοινά ομολογιακά δάνεια για να τροφοδοτεί τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου.

ΟΤΕ: Για σημαντικά οφέλη από τη RomTelecom για τον ΟΤΕ κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η ρουμανική κυβέρνηση προσέλαβε την CSFB για την εισαγωγή της RomTelecom στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου.

Τιτάν: Κέρδη ύψους 206 εκατ. ευρώ προβλέπει η UBS για τον όμιλο Τιτάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως ο ελβετικός οίκος προβλέπει ότι τα έσοδα θα ανέλθουν σε 1,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v