Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Παραμένει θετική η ψυχολογία

Θετική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους εκτιμά η πλειονότητα των αναλυτών, μερίδα των οποίων επισημαίνει το ενδεχόμενο διόρθωσης την τρέχουσα εβδομάδα. Ωστόσο, δεν αποκλείονται και οι κινήσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

ΑΧΕ: Παραμένει θετική η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Την καλή της πορεία εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα συνεχίσει η Σοφοκλέους, καθώς –όπως αναφέρει– το επενδυτικό κλίμα παραμένει ισχυρό.

Η Proton Securities από την πλευρά της αναφέρει ότι οι διεθνείς αγορές έκλεισαν, την εβδομάδα που πέρασε, με κέρδη λόγω των εκτιμήσεων που υπάρχουν ότι η Fed σύντομα θα διακόψει την αύξηση των επιτοκίων.

Παράλληλα, η Proton Securities σημειώνει ότι σήμερα οι ξένες αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους επισημαίνει ότι η ψυχολογία παραμένει ”ισχυρή”.

Θετική παραμένει η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η ανοδική κίνηση, εκτιμά η Εγνατία Finance, η οποία κάνει λόγο παράλληλα για ανοδικό άνοιγμα και στις άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance προσθέτει ότι δεν αποκλείεται να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών ή τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

Στην έλλειψη σημαντικών ειδήσεων στην εγχώρια αγορά αναφέρεται η Σίγμα Securities, η οποία προβλέπει επιλεκτικές τοποθετήσεις, σε συνδυασμό, όμως, με κινήσεις αποκόμισης κερδών σε συνέχεια των συσσωρευμένων κερδών των προηγούμενων εβδομάδων.

Από την πλευρά της η Alpha Finance δεν αποκλείει πιθανή διόρθωση στην εγχώρια αγορά την τρέχουσα εβδομάδα.

Οριακά υψηλότερα προβλέπει η Eurocorp ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τη θετική ψυχολογία που καταγράφηκε την Παρασκευή στη Wall Street, ενώ για την εγχώρια αγορά εκτιμά ότι θα επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

Τι έγινε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2006: Με κέρδη 0,35% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Πέμπτης, φτάνοντας σε νέο υψηλό πενταετίας και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 278 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΤΕ, Alpha Bank, Cosmote και ΟΠΑΠ, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v