Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανοποιητικό ντεμπούτο

Συνεχίζεται η κίνηση του Δείκτη με θετικό πρόσημο, ενώ πλέον έχει εισέλθει στο σύστημα και το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό. ΟΤΕ, Cosmote, ΔΕΗ συνεχίζουν ανοδικά, αυξάνεται σταδιακά το ενδιαφέρον για Εμπορική, σημαντικά κέρδη για την Intracom.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζεται η κίνηση του Δείκτη με θετικό πρόσημο, ενώ πλέον έχει εισέλθει στο σύστημα και το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό, έστω και αν σημαντικός αριθμός μετοχών δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη πράξη, ενώ έχουν συμπληρωθεί 3 ώρες συνεδρίασης.

Ο Γ.Δ. εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος κινείται σαφώς υψηλότερα των 3.500 μονάδων και συγκεκριμένα στις 3.510 με κέρδη 0,75%, οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων σταδιακά μειώνουν τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 94 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 6,4 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση πλην των ΟΤΕ, Cosmote, ΔΕΗ που συνεχίζουν ανοδικά, αυξάνεται σταδιακά το ενδιαφέρον για Εμπορική, σημαντικά κέρδη για την Ιντρακόμ, και αξιοσημείωτα για τη Βιοχάλκο, ενώ από το τραπεζικό ταμπλό μόνο η μετοχή της Πειραιώς κινείται με οριακές απώλειες.

Από τους υπόλοιπους τίτλους, διαθέσεις κινητικότητας παρουσιάζει ο Αστέρας, συνεχίζει ανοδικά ο Μπαλλής, η επιστροφή κεφαλαίου 1,24 ευρώ ανά μετοχή φέρνει κάποιους πρώτους αγοραστές για την Ιμπέριο, αξιοσημείωτα κέρδη για Δάιο, αλλά κυρίως από ανοιχτές εντολές αγορών, συνεχίζει την πλαγιοανοδική του κίνηση ο Λιβάνης, ανοδικές διαθέσεις και για τη Σάτο, ακόμη μία αρνητική συνεδρίαση για τη FORTHnet.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν Εβροφάρμα, Βαράγκης, Q&R, Παρνασσός, Προμότα, ΓΕΝΒΕΡ, Βαρβαρέσος, Ξυλεμπορία με λιγότερες ή περισσότερες συναλλαγές και βέβαια το ενδιαφέρον από δω και πέρα επικεντρώνεται στο κατά πόσο μπορεί το ανακυκλούμενο χρήμα να διαχυθεί και σε χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις πάντα με την προϋπόθεση ότι τα blue chips θα συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στο Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v