Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλορίζικη η νέα αγορά, με προσδοκίες

Τα αποτελέσματα της Εμπορικής σήμερα, οι εξελίξεις στον όμιλο, το εννεάμηνο της Alpha Bank μεθαύριο, οι πιέσεις για διοικητικές αλλαγές στη ΔΕΗ διαμορφώνουν την τάση στον FTSE-20. Με εύλογο ενδιαφέρον, όμως, αναμένεται η αντίδραση μετοχών από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση που αναβαθμίζονται στο πλαίσιο της νέας αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αρχή από σήμερα για τη νέα αγορά, με την πλειονότητα των εμπλεκόμενων να προσβλέπουν σε περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού και της αγοράς συνολικότερα.

Στις τελευταίες δυο – τρεις συνεδριάσεις διαπιστώνεται, σύμφωνα με την εκτίμηση ορισμένων αναλυτών, ”κόπωση” για ορισμένους, κυρίως τραπεζικούς τίτλους του FTSE-20.

Στη λογική της προεξόφλησης των αποτελεσμάτων φαίνεται πως πραγματοποιήθηκαν δυο κύκλοι βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων στη μετοχή της Εθνικής, ενώ λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης μεγεθών εννεαμήνου από την Alpha Bank κάτι ανάλογο σημειώνεται και σε αυτή την τραπεζική μετοχή.

Ο τίτλος της Εθνικής βρίσκεται σε φάση βραχυπρόθεσμης διόρθωσης/κατοχύρωσης, η Alpha Bank μπορεί να έχει περιθώριο αντίδρασης και σήμερα.

Βέβαια, για τον κλάδο καταλύτης παραμένει η Εμπορική, όπου μετά την ανακοίνωση, σήμερα, των αποτελεσμάτων εννεαμήνου αναμένεται και η αποσαφήνιση της πρόθεσης των μετόχων αναφορικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Εκ των πραγμάτων από τον FTSE-20 αναδεικνύεται, κυρίως βραχυπρόθεσμα, σε ”κλειδί” της τάσης η ΔΕΗ, όπου μετά τη μέσω Deutsche Bank άσκηση πίεσης εκτιμάται πως θα υπάρξουν και άλλες ανάλογου χαρακτήρα κινήσεις προς την κατεύθυνση κατ’ αρχάς των διοικητικών αλλαγών.

Από τη δεύτερη ταχύτητα του FTSE-20 ενδιαφέρον παρουσιάζουν αφενός μεν οι Motor Oil, Αγροτική Τράπεζα (που εντάσσεται και τυπικά στον δείκτη) και αφετέρου ο Τιτάνας. Μάλιστα τα αποτελέσματα του ομίλου ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, με την HSBC να λαμβάνει θετική θέση για τη συνέχεια.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, και αυτό θα φανεί μάλλον σήμερα, επικεντρώνεται στην αντίδραση μετοχών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που για τον έναν ή για τον άλλο λόγο αναβαθμίζονται.

Πρόκειται, θα επιμείνουμε, για μετοχές εταιριών όπου στις τελευταίες συνεδριάσεις καταγράφεται αύξηση συναλλαγών, εισροή ρευστότητας και... μεταφορά επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το ενθαρρυντικό είναι πως πρόκειται για μετοχές εταιριών από τον Mid-40 μέχρι και την... περιφέρεια, ακόμη και δυο – τριών περιπτώσεων που μέχρι προχθές βρίσκονταν σε ειδικό καθεστώς διαπραγμάτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v