Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης

Με τάσεις συσσώρευσης, γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, εκτιμούν οι αναλυτές πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης, ενώ παράλληλα επισημαίνουν πως οι επενδυτές θα ”αφομοιώσουν” τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά, ενώ η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως από σήμερα τίθεται σε ισχύ ο νέος κανονισμός του Χ.Α.

Με τάσεις συσσώρευσης, γύρω από τα υψηλά έτους, κινείται η αγορά, αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει ότι η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να κινείται με ανάλογη τάση.

Ωστόσο η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να κινηθεί σε νέα υψηλά τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς τα ικανοποιητικά αποτελέσματα εννεαμήνου (που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής) βελτιώνουν την αισιοδοξία για το θεμελιώδες outlook της Σοφοκλέους.

Οι μετοχές των Εμπορική και ΟΤΕ εκτιμά η Proton Securities πως θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου σήμερα και αύριο, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι οι επενδυτές ενδέχεται να αφομοιώσουν και τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Τιτάν την Παρασκευή.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities προβλέπει ότι το ενδιαφέρον στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να επικεντρωθεί στα επιτόκια που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα μεγέθη εννεαμήνου των Εμπορικής (σήμερα), ΟΤΕ, Folli Follie και Αγροτικής Τράπεζας θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report επισημαίνει ότι τεχνικά ο Γενικός Δείκτης δεν προχώρησε σε διόρθωση, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αντιθετικό σενάριο της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η πλειονότητα των συμμετεχόντων ήταν προσανατολισμένη σε διατήρηση σημαντικής ρευστότητας.

Ωστόσο παρά την ευκαιρία που εμφανίστηκε για νέα ανοδική εκτόνωση την Παρασκευή με την επίτευξη νεότερου υψηλού στην Εθνική Τράπεζα -μετοχή-οδηγό της αγοράς- ο Γενικός Δείκτης έδειξε ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος για υπέρβαση των επιπέδων αντίστασης (3.510), τα οποία λόγω της χρονικής μετατόπισης έχουν ”κερδίσει” 50 επιπλέον μονάδες (3.560) αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Συμπληρώνει δε πως με σύμμαχο τον χρόνο, την αποφόρτιση των ταλαντωτών και την τεχνική μετατόπιση των επιπέδων αντίστασης ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να αποκτά και πάλι κάποια ελκυστικότητα, η οποία θα φέρει ενδεχομένως περισσότερους οπαδούς στο στρατόπεδο των αγοραστών σε μια προσέγγιση των 3.410 μονάδων, όπου εντοπίζεται ένα πρώτο επίπεδο ανάσχεσης της προσφοράς.

Η μικρή διακύμανση του Γενικού Δείκτη σε συνδυασμό με την ύπαρξη σοβαρής ρευστότητας εκτός αγοράς δίνει πάντως προβάδισμα σε νέο ανοδικό αιφνιδιασμό σε ό,τι αφορά την επίτευξη νεότερων υψηλών, καθώς και οι ξένες αγορές δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα διατεθειμένες να διορθώσουν από τα υψηλά τετραετίας στα οποία κινούνται.

Παράλληλα, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως εκτιμάται ότι μια νέα υπέρβαση των 3.500 μονάδων θα συναντήσει ισχυρές ρευστοποιήσεις και μόνο μια σημαντική βελτίωση του συναλλακτικού όγκου θα μπορέσει να δώσει ουσία στην ανοδική κίνηση.

Συμπερασματικά θα αναμέναμε την ανοδική υπερβολή πριν από την έναρξη κάποια σημαντικής διόρθωσης, η οποία θα οδηγήσει και στη διάχυση της ανόδου σε περιφερειακούς τίτλους, προσθέτει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνονται οι δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου με τα σημαντικότερα νέα να έρχονται από τον ΟΤΕ και την Alpha Bank την Τετάρτη και την Πέμπτη, 29 και 30 Νοεμβρίου.

Τι έγινε την Παρασκευή: Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αδυνατώντας να υπερβεί το επίπεδο αντίστασης των 3.500 μονάδων, αναφέρει η Marfin Analysis.

H χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 198 εκατ. ευρώ, με τον FTSE-20 να καταγράφει απώλειες -0,16% και με τον FTSE-40 να κλείνει αμετάβλητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v