Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ”ρελαντί” λόγω αργιών στη Wall

Με τους ξένους, λόγω... υπολειτουργίας της Ν. Υόρκης, να απέχουν, η σημερινή συνεδρίαση μοιάζει περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Περιορισμένης έκτασης, άλλα όχι και ανάλογου ενδιαφέροντος, οι κινήσεις, κυρίως των εγχώριων, σε ΔΕΗ, Alpha Bank και CosmΟΤΕ. Περιορισμένης έκτασης οι συναλλαγές και στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Κουτσή” ημέρα για τις ξένες αγορές, και λόγω Ν. Υόρκης, η σημερινή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η υπολειτουργία των ξένων αγορών και η περιορισμένης διάρκειας σημερινή συνεδρίαση στη Wall αποτυπώνονται, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, στην ισχνή παρουσία ξένων ”παικτών”.

Πράγματι, οι συναλλαγές περίπου 1,5 ώρα πριν από το τέλος της συνεδρίασης δεν ξεπερνούσαν τα 110 εκατ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, οι διαθέσεις των ”παικτών” σε επιμέρους τίτλους ήταν εμφανείς.

Υψηλότερα των 17,06 ευρώ διαμορφωνόταν η μετοχή της ΔΕΗ, στα 24,26 ευρώ (με ανοδική τάση) της Εμπορικής, μετά μάλιστα και τις τελευταίες εξελίξεις που αναφέρονται λεπτομερώς στο σχετικό θέμα και οι αγοραστές στα υψηλά των 18,62 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil.

Περισσότερο στις εντολές Ελλήνων διαχειριστών αποδίδεται η αντίδραση της Alpha Bank προς τα 25,82 ευρώ, της Αγροτικής προς τα 5,04 ευρώ και της CosmΟΤΕ προς τα 18,16 ευρώ.

Ισόρροπη εμφανίζεται η εικόνα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως σε Αλουμίνιον της Ελλάδος, Εθνική Ασφαλιστική, Τεχνική Ολυμπιακή, Intralot και δευτερευόντως σε Altec, Info-Quest, Unisystems, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Κατσέλη, Νίκα, Sanyo και Χατζηιωάννου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η... ακτοπλοϊκή εμπλοκή, όπως αναλυτικά αναφέρεται το euro2day.gr στο σχετικό θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v