Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι εταιρίες Intracom, Νεοχημική και Εμπορικός Δεσμός πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης, μεταβάλλεται η σύνθεση των δεικτών FTSE/ATHEX, ενώ η Εμπορική Τράπεζα ανακοινώνει μετά το κλείσιμο του Χ.Α. τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2005.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Αποτελέσματα

Η Εμπορική Τράπεζα ανακοινώνει σήμερα μετά το κλείσιμο του Χ.Α. τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2005.

Διάφορα

* Πραγματοποιούνται αλλαγές αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ειδικότερα:

- Η συνεχής διαπραγμάτευση θα ξεκινά στις 11:30 π.μ. για την κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης και στις 14:00 για αυτή της Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης και θα ολοκληρώνεται στις 16:30 και για τις δύο κατηγορίες.

Η τιμή κλεισίματος στις μετοχές της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης θα προσδιορίζεται με δημοπρασία που θα πραγματοποιείται μεταξύ 16:30 και 16:45.

Στο χρονικό διάστημα από 16:45 έως 17:00 θα πραγματοποιούνται συναλλαγές στη μέση σταθμική τιμή της συνεδρίασης, ικανοποιώντας έτσι τη σχετική ζήτηση, που επιβάλλεται από τον κανονισμό πολλών επενδυτικών οίκων.

Τέλος για την κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών θα πραγματοποιούνται τρεις δημοπρασίες, στις 14:00, στις 15:30 και στις 16:30.

* Πραγματοποιούνται οι ακόλουθες μεταβολές στη σύνθεση των δεικτών FTSE/ATHEX:

Δείκτης FTSE/Athex Mid 40

Οι μετοχές της εταιρίας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αφαιρούνται από την νέα σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρίας Info-Quest.

Δείκτης FTSE/Athex 140

Οι μετοχές της εταιρίας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αφαιρούνται από τη νέα σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάστασή τους από τις μετοχές άλλης εταιρίας.

Επίσης, επισημαίνεται ότι συνεπεία της από 14/11/2005 διαγραφής των μετοχών της εταιρίας Feedus από την Αγορά Μετοχών του Χ.Α. η κενή θέση στη νέα σύνθεση των Δεικτών FTSE/Athex SmallCap 80 και FTSE/Athex 140 θα καλυφθεί από τις μετοχές της εταιρίας Cyclon Hellas.

* Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης θα έχει συνάντηση σήμερα και ώρα 11.00 με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Φορτηγών Αυτοκινήτων, Εθνικών Μεταφορών, Διεθνών Μεταφορών και Βυτιοφόρων Μεταφοράς Υγρών Καυσίμων.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 11.362.843 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”FEEDUS Α.Ε.Β.Ε.”, με βάση τους εξής όρους ανταλλαγής: α) κάθε μέτοχος της απορροφώσας ανταλλάσσει κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή με 1 νεοεκδιδόμενη (ΚΟ) μετοχή, β) κάθε μέτοχος της απορροφώμενης (πλην μετόχου ”ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.”) ανταλλάσσει κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή με 1 νεοεκδιδόμενη (ΚΟ) μετοχή. Νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 1,25 (από ευρώ 1,62). Αλλαγή επωνυμίας σε ”ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.” με διακριτικό τίτλο ”ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.”. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 40.368.514 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 1,25.

* Παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ”ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ A.E.” στο Χ.Α., λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση από την ”EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.”, σύμφωνα με τις αποφάσεις των πρόσφατων γενικών συνελεύσεων των μετόχων των ανωτέρω εταιριών και την αριθ. Κ2-15001/25.11.2005 σχετική απόφαση του υπ. Ανάπτυξης περί διαγραφής της από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών.



Γενικές συνελεύσεις

ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στο 19,5 χλμ. της νέας οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Β’ συγκρότημα, δεξιά για τον βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση απόσχισης από την Εταιρία του κλάδου της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής (IT Services) και εισφορά αυτού στην Ανώνυμη Εταιρία ”DATABANK”, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/93.

2. Ορισμός εκπροσώπου της Εταιρίας για την υπογραφή της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης εισφοράς του κλάδου αυτού και τη διενέργεια κάθε άλλης σχετικής πράξης ή δήλωσης.

3. Μεταβολή των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου αυτής. Αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 1, περί σύστασης - επωνυμίας, και 3, περί σκοπού, του Καταστατικού της Εταιρίας.

4. Διάφορες ανακοινώσεις.

NΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 15:00, στο ξενοδοχείο Intercontinental (αίθουσα Aphrodite III), Λ. Συγγρού 89-93, Αθήνα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Τροποποίηση των άρθρων 6, 22, 31 και 34 του καταστατικού.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε.: Α/ Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων κοινών μετοχών της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της εταιρίας, Λ. Συγγρού 55 & Α. Φραντζή 2, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αναπροσαρμογή του τρόπου διαθέσεως των αντληθέντων κεφαλαίων και του χρονοδιαγράμματος της αποφασισθείσης αυξήσεως με μετρητά του μετοχικού κεφαλαίου από την έκτακτη γενική συνέλευση της 15/01/2002 σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Ενημερωτικού Δελτίου, όπως αυτό εγκρίθηκε από το Χ.Α. και παροχή συναφών εξουσιοδοτήσεων προς το Δ.Σ.

2. Έγκριση πράξεων και αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου.

3. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Β/ Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών της εταιρίας, στις 13:00, στα γραφεία της εταιρίας, Λ. Συγγρού 55 & Α. Φραντζή 2, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αναπροσαρμογή του τρόπου διαθέσεως των αντληθέντων κεφαλαίων και του χρονοδιαγράμματος της αποφασισθείσης αυξήσεως με μετρητά του μετοχικού κεφαλαίου από την έκτακτη γενική συνέλευση της 15/01/2002 σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Ενημερωτικού Δελτίου, όπως αυτό εγκρίθηκε από το Χ.Α. και παροχή συναφών εξουσιοδοτήσεων προς το Δ.Σ.

2. Έγκριση πράξεων και αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου.

3. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Διεθνή

Διάφορα

Πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη, όπου παρίσταται και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v