Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η εικόνα της κτηματαγοράς όπως θα διαμορφωθεί από 1ης Ιανουαρίου 2006, το σκηνικό στο λιανικό εμπόριο, η φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά και τα σενάρια αναφορικά με την Εμπορική Τράπεζα είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η εικόνα της κτηματαγοράς όπως θα διαμορφωθεί από 1ης Ιανουαρίου 2006, το σκηνικό στο λιανικό εμπόριο, η φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά και τα σενάρια αναφορικά με την Εμπορική Τράπεζα είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ελληνική οικονομία: Η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ”Α” για τη μακροχρόνια διεθνή πιστοληπτική ικανότητα και το εσωτερικό χρέος της Ελλάδας, ενώ σημειώνει ότι οι προβλέψεις παραμένουν αμετάβλητες, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Πρεμιέρα κάνει σήμερα το νέο μοντέλο της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς και όπως είναι λογικό, δεν αναμένονται τεράστιες διαφοροποιήσεις από την τρέχουσα εικόνα, δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα οι επενδυτές να ”γνωριστούν” και να αφομοιώσουν τις αλλαγές, καθώς και την εν γένει αντίδραση των μετοχών στη νέα κατάσταση, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Λιανικό Εμπόριο: Με κύμα προσφορών οι εμπορικές αλυσίδες θα αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες εξελίξεις που συντελούνται στο λιανικό εμπόριο με την είσοδο ξένων εταιριών και τη λειτουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων, αναφέρει η Ημερησία.

Μεγάλες ανατροπές στα καταναλωτικά πρότυπα των Ελλήνων και μεγάλες αλλαγές στην αγορά, προς όφελος των καταναλωτών τις περισσότερες φορές και σε βάρος των μικρών καταστημάτων, φέρνει η επέλαση των μεγάλων ξένων αλυσίδων, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Κτηματαγορά: Απαντήσεις για όλες τις κρίσιμες αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος για την επιβολή του ΦΠΑ στα ακίνητα παραθέτει η Ημερησία, που κάνει λόγο για αναστάτωση στην κτηματαγορά από τα νέα μέτρα.

Εκατοντάδες κατασκευαστές αναζήτησαν στη μαύρη αγορά που δημιουργήθηκε σε πολλές πολεοδομίες νούμερα του πρωτοκόλλου της 25ης Νοεμβρίου σύμφωνα με Τα Νέα.

Φορολογία: Οκτώ νέες δαπάνες προστέθηκαν στη λίστα με τα επαγγελματικά έξοδα που αναγνωρίζει η Εφορία από τα ακαθάριστα έσοδα, σημειώνει η Ημερησία.

Εφοπλιστές: ”Κατεβάζουν” την ελληνική σημαία οι εφοπλιστές σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του Committee Επ. Εμπειρίκος προειδοποιεί σχετικά.

ΔΕΚΟ: Σε προσδοκώμενα εντυπωσιακά έσοδα, από τα βέβαια και αβέβαια κέρδη των ΔΕΚΟ, στηρίζεται η προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2006, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως προεξοφλείται θεαματική αύξηση της κερδοφορίας των κρατικών επιχειρήσεων, εισηγμένων και μη.

Παλαιοκρασσάς: Υπουργούς για διαπλοκή κατηγορεί τώρα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσάς σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει επικαλούμενη πολιτικούς κύκλους ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ ”κτίζει” γραμμή άμυνας για παν ενδεχόμενο με την πρωτοφανή επίθεση.

Εμπορική: Επιταχύνονται οι εξελίξεις για την Εμπορική Τράπεζα και ανοίγει ο δρόμος και για τους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους επισημαίνει η Ναυτεμπορική, η οποία συμπληρώνει πως η Τράπεζα Πειραιώς δεν κρύβει το ενδιαφέρον της, ενώ η Alpha Bank και η Eurobank θα εξέταζαν το ενδεχόμενο ανάλογα με τις συνθήκες.

Altec: Γύρισε σελίδα για τα καλά η Altec αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η εταιρία κατέγραψε κατακόρυφη αύξηση κερδών και αξιόλογη μείωση των υποχρεώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v