Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος μόνο υπό προϋποθέσεις

Χωρίς ουσιαστική βοήθεια από δεικτοβαρείς τίτλους (εξαιρουμένων των ΟΠΑΠ, Intracom, ΕΛΤΕΧ), ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος. Είναι όμως περίπου βέβαιο ότι, αν διακρατήσει τα κεκτημένα, το ενδιαφέρον για τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις πιθανότατα θα ενισχυθεί προς το τέλος.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώνεται μια ώρα συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει μικρά κέρδη (παρά το θετικό κλίμα, που για μια ακόμη ημέρα παρουσιάζουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές), καθώς λίγοι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται με κέρδη μεγαλύτερα της 1 ποσοστιαίας μονάδας, όπως οι Intracom και Ελληνική Τεχνοδομική.

Με θετικό πρόσημο, όμως, κινούνται και οι μετοχές των Alpha Bank, Εμπορικής, Τράπεζας Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ηyatt και Motor Oil.

Στον αντίποδα, αξιοσημείωτες απώλειες, με λίγες όμως συναλλαγές, καταγράφουν οι τίτλοι των ΟΤΕ και Τιτάν. Aρνητικό είναι το πρόσημο για Eurobank, Γερμανό, ΔΕΗ, Coca Cola 3E, ΚΑΕ, Cosmote και Folli Follie, ενώ ο τίτλος της Εθνικής κινείται αμετάβλητος.

Η γενικότερη αίσθηση των παραγόντων της αγοράς είναι ότι εάν ο Γενικός Δείκτης στην πορεία της συνεδρίασης μπορέσει να διακρατήσει τα κεκτημένα ή και να κινηθεί υψηλότερα, το ενδιαφέρον για τη μεσαία και τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση θα ενταθεί, καθώς οι επιχειρηματικές εξελίξεις – ειδήσεις είτε θα επαληθευτούν είτε θα παραμείνουν σενάρια που θα ενδυναμώσουν το ενδιαφέρον των εμπλεκομένων.

Ήδη η απόφαση της Εθνικής να απορροφήσει την Εθνική Ακινήτων ασφαλώς είναι ένα θέμα το οποίο έχει προεκτάσεις όχι μόνο για τον όμιλο, αλλά και για πιθανολογούμενες κινήσεις σε θυγατρικές άλλων τραπεζικών ομίλων.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει για μια ακόμη συνεδρίαση η ΕΒΖ, εν όψει φημών για επικείμενη σημαντική ενίσχυση από την Ε.Ε., ενώ για μια ακόμη συνεδρίαση ανοδικά κινείται το Υγεία, καθώς οι φήμες επιμένουν για πιθανές εξελίξεις στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας.

Αξιόλογα κέρδη εμφανίζει η ΔΟΛ, ενώ η Μπήτρος μετά τις χθεσινές επιθετικές ρευστοποιήσεις παρουσιάζει ανοδική αντίδραση αγνώστου διαρκείας.

Ο τζίρος μετά τα πρώτα 60 λεπτά της συνεδρίασης υπερβαίνει τα 49 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε καθαρή αξία συναλλαγών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί ”πακέτα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v