Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Το νομοσχέδιο για το Εργασιακό, ο ενιαίος φόρος πετρελαίου, οι αυξήσεις σε τιμολόγια και μισθούς των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ, η συμφωνία της Intralot στην Αίγυπτο, η αποχώρηση των Μινωικών από την ΑΝΕΚ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Το νομοσχέδιο για το Εργασιακό, ο ενιαίος φόρος πετρελαίου, οι αυξήσεις σε τιμολόγια και μισθούς των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ, η συμφωνία της Intralot στην Αίγυπτο, η αποχώρηση των Μινωικών από την ΑΝΕΚ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Πυρκαγιά: Σε εμπρησμό αποδίδεται από τους δημάρχους της περιοχής, αλλά και από πηγές της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που έσπειρε χθες τον τρόμο στη βορειοανατολική Αττική, από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια, καθώς εκδηλώθηκε σε μια άκρως επικίνδυνη από πλευράς συνθηκών ημέρα και ταυτόχρονα με πολλές εστίες, τονίζει το Κέρδος.

Στάχτη, πόνο και οργή άφησε πίσω της η πυρκαγιά στη νοτιοανατολική Αττική τονίζει η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία οι τραυματίες ανέρχονται σε 14, ενώ δεκάδες είναι τα καμένα σπίτια και χιλιάδες τα στρέμματα δάσους που αποτεφρώθηκαν.

Εργασιακό: Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Εργασιακό, αναφέρει Το Βήμα, το οποίο συμπληρώνει πως η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, με οξύτατες φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλου.

ΔΕΚΟ: Αυξήσεις μισθών κάτω από τον πληθωρισμό θα καταβληθούν το 2006 στους υπαλλήλους των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ, ενώ παράλληλα οι αυξήσεις στα τιμολόγια θα είναι 3%, σημειώνει Το Βήμα.

Προληπτικά μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό των ελλειμμάτων των δημόσιων επιχειρήσεων, αλλά και στη συγκράτηση του πληθωρισμού επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία, όπως αναφέρει η Καθημερινή, θέτει πλαφόν 3% σε τιμολόγια και μισθούς των ΔΕΚΟ.

Ενιαίος Φόρος Πετρελαίου: Για τη χειμερινή περίοδο 2006-2007 μεταθέτει η κυβέρνηση την ενοποίηση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, αναβάλλοντας τουλάχιστον για έναν χρόνο τη σχετική απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, σύμφωνα με Το Βήμα.

Με το ισχύον σύστημα φόρων θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν πετρέλαιο οι καταναλωτές, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Σύστημα περιορισμού της φοροδιαφυγής από τη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης καθιερώνεται από φέτος τον Οκτώβριο, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως οι καταναλωτές θα προμηθεύονται με μειωμένο φόρο το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως και τώρα, αλλά θα υποχρεούνται να υποβάλλουν με τις φορολογικές τους δηλώσεις τα τιμολόγια αγοράς.

Για το 2006 μετατίθεται η ενοποίηση φόρων στα καύσιμα, πλην όμως ακόμα και τότε τα νοικοκυριά θα εξακολουθούν να το προμηθεύονται με το σημερινό μειωμένο φόρο, αναφέρει το Κέρδος.

Πλαστά Τιμολόγια: Συγχωροχάρτι ακόμη και σε όσους έχουν καταδικαστεί πρωτοδικώς για έκδοση ή χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων δίνει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει πως με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα δίνεται η δυνατότητα στους φοροφυγάδες να περαιώσουν με ευνοϊκούς όρους τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις του 2002 και των προηγούμενων ετών.

Σοφοκλέους: Η χρονική περίοδος που διανύουμε από την αρχή του έτους μπορεί να χαρακτηρισθεί απρόσμενα θετική, καθώς ούτε και ο πιο αισιόδοξος επενδυτής δεν θα μπορούσε να φανταστεί το μέχρι τώρα επιτευχθέν μέγεθος της ανόδου, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που συμπληρώνει πως σε αυτή την ανοδική ως τώρα πορεία σημαντικοί συμμέτοχοι αποδείχτηκαν οι μετοχές των κρατικών εταιριών που βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων τους, τα επονομαζόμενα restructuring stories, η κυβερνητική επιλογή να προωθεί τις απαραίτητες αλλαγές στις πρώην ΔΕΚΟ και σε θέματα όπως το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και το ευνοϊκό κλίμα στις διεθνείς αγορές μετοχών, παρά το ”σοκ” του πετρελαίου και τις εξάρσεις που παρατηρούνται στο φαινόμενο της τρομοκρατίας.

Μετρό: Εντός του φθινοπώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ανάθεσης της γραμμής επέκτασης του μετρό στο Ελληνικό, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία έχουν προεπιλεγεί τέσσερις κοινοπραξίες.

Εθνική Τράπεζα: Τη δημιουργία 30 νέων καταστημάτων στη Βουλγαρία, εντός της επόμενης διετίας, αλλά και την έκδοση ακόμη δυο αμοιβαίων κεφαλαίων στις αρχές του 2006, σχεδιάζει η United Bulgarian Bank (UBB) του ομίλου της Εθνικής Τράπεζα, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση της στη βουλγαρική αγορά, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΠΑΠ: Μεγάλες αυξήσεις -50% στη στήλη του Προ-Πο και 33% στη στήλη του Λόττο– δρομολογεί η διοίκηση του ΟΠΑΠ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα έσοδα του οργανισμού, τα οποία κυρίως λόγω της πτώσης του ”Πάμε Στοίχημα” είχαν σημειώσει το πρώτο εξάμηνο του 2005 μικρή αύξηση 15%, επισημαίνει Το Βήμα.

Intralot: Στη συμφωνία της Intralot στην Αίγυπτο για τον εκσυγχρονισμό των ταχυδρομείων αναφέρεται Το Βήμα, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως πρόκειται για έργο ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ελληνική Τεχνοδομική: Σε επένδυση ύψους 13 εκατ. ευρώ στον τομέα της επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων προχώρησε θυγατρική του ομίλου ΕΛΤΕΧ, σύμφωνα με την Ημερησία.

Τράπεζα Αττικής: Υψηλούς στόχους θέτει η Τράπεζα Αττικής σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως στο επίκεντρο είναι η πώληση του 38% και η ενίσχυση του κεφαλαίου.

Δέλτα Συμμετοχών: Λίγες εβδομάδες μετά το placement, ο όμιλος Δέλτα Συμμετοχών ολοκλήρωσε πρόσφατα και την αναχρηματοδότηση του καθαρού δανεισμού του, συνολικού ύψους 390 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Εξπρές.

Μινωικές: Στην πώληση του 4,4% που διατηρούσαν στην ΑΝΕΚ προχώρησαν οι Μινωικές Γραμμές, σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η ρευστότητα που αποκτήθηκε θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις και μείωση δανεισμού.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Στις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του ΔΑΑ, η οποία χθες ανεβλήθη για δεύτερη φορά έπειτα από πρόταση του εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου που ελέγχει το 55%, σημειώνει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v