Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα νέα υψηλά αφομοιώνει η Σοφοκλέους

Οριακά χαμηλότερα έκλεισε ο Γ.Δ., καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται το σενάριο για συσσώρευση και μερική (επιλεκτική) αποκόμιση κερδών. Θετική η εικόνα στη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση, όπου μετακυλήθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον. ”Ντέρμπι” και σήμερα η αναλογία ανοδικών - πτωτικών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση σχετικά καλής εικόνας, έστω και αν δεν υπήρξαν ουσιαστικές βοήθειες από τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους και το διεθνές κλίμα συνηγορούσε για κάτι περισσότερο, ενώ και σήμερα η αναμέτρηση μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών κράτησε μέχρι το τέλος.

Χωρίς φαινομενικό -τουλάχιστον- άγχος κινούνται όσοι δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων, συνεχίζοντας να ακολουθούν την υποκείμενη και διατηρώντας τις μικρές υπερτιμήσεις.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, με τον Δείκτη να δείχνει διαθέσεις διακράτησης του ψυχολογικού φράγματος των 3.300 μονάδων, ενώ σημαντική κινητικότητα σημειώθηκε σε αρκετούς τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που βρέθηκαν σε νέα υψηλά έτους.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις να κινηθεί ψηλότερα και έφτασε στις 3.321,5 μονάδες, όμως από εκεί και πέρα αναλώθηκε περισσότερο στο να επιβεβαιώνει την στήριξη στο επίπεδο των 3.300 μονάδων, για να κλείσει στις 3.306,71 με απώλειες 0,03%, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 227,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 37,1 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση με αξιοσημείωτα κέρδη οι Cosmote, ΟΠΑΠ, και Τιτάν, θετική μεταβολή για ΚΑΕ, Ηyatt, Γερμανό, Eurobank, ενώ αμετάβλητοιπαρέμειναν οι Ελλ. Τεχνοδομική και Motor Οil.

Αντίθετα, σχετική πίεση για Alpha Bank, Εμπορική, Εθνική, Ελλ. Πετρέλαια και αρνητικό πρόσημο για Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ιntracom, ΟΤΕ, Coca Cola kai Folli Follie.

”Μάχη” εντυπώσεων μέχρι τέλους μεταξύ ανοδικών (130) και πτωτικών μετοχών (135) και 9 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7%-18,75%.

Στα επιμέρους, εντυπωσιακός ο Μυτιληναίος, συνεχίζει ψηλότερα ο ΟΛΠ, σημαντική κινητικότητα και κέρδη για την ΕΒΖ, ακόμα ψηλότερα Creta Farm και Νίκας, συνεχής πίεση στον Μπήτρο, σκαρφαλώνει ψηλότερα το Υγεία και η Ιntramet ”εκμεταλλεύτηκε” τη σχέση ανταλλαγής με την Ιntrakat.

Όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκε η πώληση 2.000.000 ιδίων μετοχών (ήτοι ποσοστό 0,99%) της Τράπεζας Πειραιώς, που πέρασε μέσω του Χ.Α. με τη μορφή πακέτου στην τιμή των 16 ευρώ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα του ΟΠΑΠ, των 45.000 και 50.000 τεμαχίων, στην τιμή των 26,22 και 26 ευρώ, αντίστοιχα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο του ΟΤΕ των 50.000 τεμαχίων στα 17,42 ευρώ, ένα πακέτο της Ελληνικής Τεχνοδομικής των 1.500 τεμαχίων στα 4,62 ευρώ και ένα πακέτο της Eurobank των 56.000 τεμαχίων στα 26,98 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Alpha Bank των 60.000 τεμαχίων στην τιμή των 23,23 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v