Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, πιθανές ρευστοποιήσεις

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων εκτιμά πως ενδεχόμενες ”ήπιες” κινήσεις αποκόμισης κερδών είναι δικαιολογημένες, επισημαίνοντας ότι θα μπορέσουν εύκολα να απορροφηθούν, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, πιθανές ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα ίδια επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παραμείνει η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, τάσεις συσσώρευσης προβλέπει η Proton Securities λόγω της περιορισμένης ροής ειδήσεων, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το θετικό momentum που επικρατεί στις ξένες αγορές θα προσφέρει στήριξη στη Σοφοκλέους σε περίπτωση πτωτικής κίνησης.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως η άνοδος που έχει καταγράψει πρόσφατα η ελληνική αγορά και η υπεραπόδοσή της έναντι των ευρωπαϊκών δικαιολογούν ”ήπιες” κινήσεις αποκόμισης κερδών στα τρέχοντα επίπεδα, οι οποίες όμως και αναμένεται να απορροφηθούν, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, χωρίς να έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές επιδράσεις στη γενικότερη εικόνα.

Οι τάσεις συσσώρευσης είναι, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, το πιο πιθανό σενάριο για σήμερα, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους αναμένεται να εναρμονιστεί με τις ξένες αγορές, και δη μέχρι την έναρξη ανακοίνωσης μεγεθών πρώτου εξαμήνου, στις αρχές Αυγούστου.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε µε οριακή άνοδο, µε τις µετοχές της µεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Cosmote και Αγροτικής Τράπεζας.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Εµπορική Τράπεζα, οι οποίες υποχώρησαν κατά 1,18%, 1,03% και 1,04%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v