Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό μερικό έλεγχο το ”λονδρέζικο ντόμινο”

Μετριάζονται μερικώς οι απώλειες σε επίπεδο Γ.Δ., παραμένουν, όμως, ευρύτατες στο σύνολο της αγοράς μετά τις πολλαπλές εκρήξεις στο κέντρο του Λονδίνου. Τη μεγαλύτερη πίεση από τις μετοχές του FTSE-20 δέχεται η Alpha Bank, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών παραμένει στο περίπου 1 προς 10.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έντονη μεταβλητότητα, ακραίες διακυμάνσεις και αναδιανομή ρευστότητας χαρακτηρίζουν, όπως είναι εύλογο, τη συνεδρίαση.

Στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Alpha (από τον FTSE-20) οι συναλλαγές ξεπερνούν εδώ και ώρα το 1 εκατ. τεμάχια, με αυξημένο μάλιστα αριθμό πράξεων, που φτάνει μέχρι και τις 3.200 στην περίπτωση της τραπεζικής μετοχής.

Ειδικότερα, στην περίπτωση της Alpha Bank, όπου οι πωλήσεις ήταν συγκριτικά περισσότερες και πριν από τα γεγονότα του Λονδίνου, φαίνεται πως βγαίνουν πωλητές ”μικροί” κωδικοί.

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, φαίνεται πως σε κάθε πράξη αντιστοιχούν πωλήσεις περίπου 350 μετοχών.

Σε αντίθεση με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, όπου οι πωλήσεις παραπέμπουν σε ”μεγαλύτερους” παίστες.

Αυξημένη, βέβαια, είναι η εμπορευσιμότητα και στη μετοχή της Εθνικής (με περισσότερα των 650.000 τεμαχίων), στη ΔΕΗ, αλλά και στις Πειραιώς, Intracom.

Άξια αναφοράς είναι η δεδομένης της συγκυρίας σταθερότερη διακύμανση της μετοχής της Εμπορικής, που μετά την καταγραφή χαμηλής τιμής των 21,18 ευρώ διαμορφώνεται πλέον στο -0,6% ή στα 21,96.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών έχει ελαφρά βελτιωθεί, παραμένει μεν στο 1 προς 10, πλην, όμως, 21 τίτλων η τιμή διαμορφώνεται θετικά.

Για την... ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως θετικά κινούνται οι μετοχές με απόλυτη χρηματιστηριακή τιμή χαμηλότερη των 0,50 ευρώ, αλλά και οι Καρδασιλάρης, Rainbow, Κυριακίδης, Λανακάμ, Νexans, Νεώριο, Albio Συμμετοχών και Σάνυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v