Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φορτσάρουν” οι τράπεζες

Περνά και πάλι το κατώφλι των 3.100 μονάδων ο Γ.Δ. με αιχμή τις τράπεζες. Συγκριτικά την υψηλότερη απόδοση εμφανίζει η Εμπορική, πλην, όμως, τα κέρδη των Εθνικής, Eurobank και Αlpha Bank είναι αυτά που οδηγούν προς τις 1.740 μονάδες τον FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Και πάλι σε οικεία εδάφη η αγορά. Με αιχμή τις τράπεζες ο FTSE-20 ξεπέρασε τις 1.700 μονάδες, ωθώντας και τον Γ.Δ. προς την κορυφή των 3.105 μονάδων.

Με μεταβολή 5% η Εμπορική, 1,8% η Εθνική, περίπου 2% η Eurobank και 1,1% η Alpha και το κλίμα θερμαίνεται πάλι.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, με αυξημένες συναλλαγές (750.000 και πλέον τεμάχια στην Εθνική, άλλα τόσα στην Alpha, ενώ προσεγγίζουν τις Eurobank και Εμπορική).

Το πιθανότερο είναι, εάν βοηθήσει η διεθνής συγκυρία, πως οι τοποθετήσεις που έγιναν κατά κανόνα από ξένους τις προηγούμενες συνεδριάσεις σε τραπεζικές μετοχές (χαμηλότερες τιμές) θα αναζητήσουν ανοδικά διέξοδο.

Υψηλές, όμως, είναι οι συναλλαγές και στις μετοχές των Motor Oil (στα υψηλά των 12,64 ευρώ), Βιοχάλκο (στα 5,66 ευρώ) και Hyatt (στα 9,20 ευρώ).

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, με τις μετοχές των Geniki Bank, Άκτωρ, Αλουμίνιον, Αττικής, ΔΟΛ, Εγνατία, Εθνική Ακινήτων, ΕΧΑΕ, Ιατρικό Αθηνών, Μαΐλλης και Τέρνα να ξεχωρίζουν.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, και μέρος της καλούμενης ”περιφέρειας”, τη μεγαλύτερη απόδοση σημειώνουν μέχρι στιγμής οι Νεώριον στα 1,01 ευρώ, Κορασίδης στα 0,19 ευρώ, Σάνυο στα 0,58 ευρώ, Hitech στα 0,52 ευρώ και ακολουθούν μετοχές των οποίων η χρηματιστηριακή τιμή είναι χαμηλότερη των 0,25 ευρώ.

Προς το κλείσιμο της συνεδρίασης θα φανούν οι διαθέσεις των αγοραστών – πωλητών, κυρίως όμως της δυνατότητας του FTSE-20 να παραμείνει σε διακύμανση υψηλότερα των 1.735 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v