Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Οι εταιρίες Seafarm Ionian, ΟΤΕ και Ευρωσύμβουλοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης, οι μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές σε αναλογία 2 νέες για κάθε 10 παλαιές, που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Γενικές συνελεύσεις

SEAFARM IONIAN ΙΧΘΥΟΚ/ΡΓΕΙΕΣ AE.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στην έδρα της εταιρίας, στο Κορωπί, στο 1ο χλμ. Λ. Βάρης - Κορωπίου, οδός Δημοκρίτου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση Ισολογισμού και Ενοποιημένου Ισολογισμού χρήσεως 2004 με προσάρτημα, ανάλυση αποτελεσμάτων, κ.λ.π. οικονομικές καταστάσεις.

2. Υποβολή και έγκριση Έκθεσης Δ.Σ. και Πιστοποιητικού Ελεγκτών για τη χρήση 2004 επί του Ισολογισμού και του Ενοποιημένου Ισολογισμού της εταιρείας.

3. Απαλλαγή από κάθε ευθύνη των Μελών του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση 2004.

4. Εκλογή Τακτικού και Αναπληρωματικού ορκωτού Ελεγκτή για την τρέχουσα χρήση 2005 και καθορισμός αμοιβής αυτών.

5. Καθορισμός αμοιβής μελών Δ.Σ. και έγκριση καταβληθέντων αμοιβών.

6. Παροχή αδείας στα μέλη του Δ.Σ. για ενέργειες πράξεων, συνομολόγηση συμβάσεων κ.λ.π. σύμφωνα με τα άρθρα 23 και 23α του Ν. 2190/20.

7. Υπαγωγή της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν 1892/90.

8. Άλλα θέματα - Ανακοινώσεις. Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας οι Μέτοχοι και οι αντιπρόσωποι των Μετόχων, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να ζητήσουν, με δήλωσή τους προς τον χειριστή του λογαριασμού τους ή το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, την δέσμευση του συνόλου ή μέρους των μετοχών που κατέχουν, και να προσκομίσουν στη συνέχεια την αντίστοιχη βεβαίωση δέσμευσης μετοχών από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, μαζί με τα έγγραφα πληρεξουσιότητας σε περίπτωση αντιπροσώπευσης, στα γραφεία της εταιρίας, στο 1ο χιλ. Λεωφόρου Κορωπίου-Βάρης και Δημοκρίτου στο Κορωπί Αττικής, 5 τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα συνεδριάσεως της Γενικής Συνέλευσης. (Τμήμα Μετόχων, αρμόδιoς κος Αλούπης Γεώργιος, τηλ. 210-6698335).

ΟΤΕ Α.Ε.: Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 16:00 στο Διοικητικό Μέγαρο του Οργανισμού, Κηφισίας 99, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ακύρωση 676.420 ιδίων μετοχών, λόγω παρέλευσης τριετίας από την απόκτησή τους με ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, κατά ποσόν που αντιστοιχεί στις ακυρούμενες μετοχές, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγρ. 12 του Κ.Ν. 2190/1920 και μεταφορά του σχηματισθέντος αποθεματικού αγοράς ιδίων μετοχών σε έκτακτο αποθεματικό.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 (Μετοχικό Κεφάλαιο) του Καταστατικού της Εταιρείας και κωδικοποίηση.

3. Διάφορες ανακοινώσεις. Για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση οι Μέτοχοι, αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο, πρέπει: O Εάν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και αυτές δεν ευρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών, που κατέχουν, μέσω του χειριστή τους και να παραλάβουν απ’ αυτόν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης μετοχών, την οποία πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στο τμήμα Διαχείρισης Μετοχολογίου του ΟΤΕ. Σταδίου 15 (1ος όροφος) Αθήνα, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω Συνέλευσης, όπως και τα έγγραφα νομιμοποίησης τυχόν αντιπροσώπων των Μετόχων. O Εάν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους και αυτές ευρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν, με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών ΑΕ, το σύνολο ή μέρος των μετοχών, που κατέχουν και να παραλάβουν από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης μετοχών, την οποία πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στο τμήμα Διαχείρισης Μετοχολογίου του ΟΤΕ, Σταδίου 15 (1ος όροφος) Αθήνα, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω συνέλευσης όπως και τα έγγραφα νομιμοποίησης τυχόν αντιπροσώπων των Μετόχων. O Εάν δεν έχουν αποϋλοποιήσει τις μετοχές τους, να καταθέσουν τα αποθετήρια έγγραφα των μετοχών τους στο Ταμείο του ΟΤΕ Κηφισίας 99 Μαρούσι ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή στο τμήμα Διαχείρισης Μετοχολογίου του ΟΤΕ Σταδίου 15 (1ος όροφος) Αθήνα, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημερομηνία σύγκλησης της εν λόγω Συνέλευσης και στην ίδια προθεσμία να προσκομίσουν και να καταθέσουν στο τμήμα Διαχείρισης Μετοχολογίου του ΟΤΕ, Σταδίου 15 (1ος όροφος) Αθήνα, τις σχετικές αποδείξεις κατάθεσης των αποθετηρίων εγγράφων των μετοχών και τυχόν έγγραφα αντιπροσωπείας.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.: Ετήσια επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της εταιρίας, Αντώνη Τρίτση 21, Πυλαία, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων και της προτεινόμενης διανομής μερίσματος στους μετόχους καθώς και των εκθέσεων του Δ.Σ. και των Ορκωτών Ελεγκτών για την χρήση 1/1/2004 - 31/12/2004.

2. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης κατά τη χρήση 1/1/2004 - 31/12/2004.

3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τον έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας για τη χρήση 2005.

4. Έγκριση των αμοιβών που καταβλήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. για την χρήση 2004.

5. Έγκριση παρατάσεως των υφισταμένων συμβάσεων εργασίας μελών του Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν 2190/1920. καθορισμός και προέγκριση των αμοιβών για τη χρήση 2005.

6. Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ.

7. Παροχή εγγύησης υπέρ της ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ έναντι χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

8. Άλλα θέματα και ανακοινώσεις. Για την συμμετοχή τους στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, ο κ.κ. Μέτοχοι πρέπει να δεσμεύσουν στο Σ.Α.Τ., μέσω του χειριστή τους τον αριθμό των μετοχών με τις οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν. Όσοι από τους μετόχους διατηρούν τις μετοχές τους στον Ειδικό Λογαριασμό του Σ.Α.Τ., πρέπει να τις δεσμεύσουν στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. Και στις δύο περιπτώσεις, οι σχετικές βεβαιώσεις δέσμευσης πρέπει να κατατεθούν στην Εταιρία (Τμήμα Μετόχων) πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, πρέπει να κατατεθούν στην εταιρία και πληρεξούσια των αντιπροσώπων τους.

Διάφορα

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, πραγματοποιεί συνάντηση με τη Δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 21:30 μ.μ., ο Υπουργός θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει, στο ξενοδοχείο Χίλτον, το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποφοίτων Ξένων Πανεπιστημίων. Θέμα της εκδήλωσης είναι: ”Η επιχειρηματική εξωστρέφεια ως παράγων εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης”.

Εταιρικές πράξεις

* Oι μετοχές της εταιρίας ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 1,03 (από ευρώ 0,87).

* Aκυρώνονται και διαγράφονται από το Χ.Α. οι 91.366 ίδιες (ΚO) μετοχές της εταιρίας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 16 του Ν. 2190/20. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 27.318.347 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 1,50.

* Oι μετοχές της ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α., χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 2 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 10 παλαιές (ΚΟ) μετοχές.

Συνεντεύξεις τύπου

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, πραγματοποιεί, στις 12:00 μ.μ., συνέντευξη τύπου για την πολιτική εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Η συνέντευξη θα γίνει στην αίθουσα 305 Β του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Διεθνείς εξελίξεις

Αγγλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Μάιος).

Γερμανία

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Μάιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v