Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο υποχώρησης

Αισιόδοξες εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς εκτιμούν πως η ”καλή” εικόνα που παρουσιάζει θα συνεχιστεί, επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο. Παραμένουν στο επίκεντρο οι τράπεζες.

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο υποχώρησης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση της ”καλής” εικόνας που παρουσιάζει η Σοφοκλέους προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ.

Περιορισμένος είναι σύμφωνα με την Marfin Analysis ο κίνδυνος πτωτικής κίνησης στην αγορά.

Σε ”θετικό” κλίμα παραμένει η ελληνική αγορά μετά τα καλά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματικές εξελίξεις είναι περιορισμένες, εκτιμά η Proton Securities.

Με τάσεις συσσώρευσης κινήθηκε χθες η ελληνική αγορά, όπως ήταν αναμενόμενο, αναφέρει η Εγνατία Finance που συμπληρώνει πως ανάλογη τάση αναμένεται να παρουσιαστεί και σήμερα.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον στις τραπεζικές μετοχές παραμένει αμείωτο με τις Alpha και Εθνική να είναι στο επίκεντρο, συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως ενόψει της μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ (η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα) τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι διαχειριστές κεφαλαίων τηρούν στάση αναμονής και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανοίξουν νέες θέσεις.

Εξάλλου, σε σημερινές τεχνικές τους αναλύσεις, οι Εμπορική Χρηματιστηριακή και Fortius Finance, τάσσονται υπέρ του αισιόδοξου σεναρίου για τον Γ.Δ., το οποίο περιλαμβάνει την υπέρβαση των 3.100 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Η αγορά έκλεισε ανοδικά, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 0,33% και µε τις τραπεζικές µετοχές να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΤΕ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Αγροτική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v