Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία-επιφυλάξεις από εξωτερικό

Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς εκτιμούν οι χρηματιστηριακές η πλειονότητα των οποίων σημειώνει πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο. Ωστόσο, λόγω της ”αδυναμίας” που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές μερίδα των αναλυτών κάνει λόγο για ”προσεκτικό” άνοιγμα.

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία-επιφυλάξεις από εξωτερικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς διαφοροποιήσεις θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με την Marfin Analysis που συμπληρώνει πως περιορισµένος είναι ο κίνδυνος πτωτικής κίνησης, δεδοµένης της συνδυασµένης προσφοράς µετοχών του ΟΠΑΠ την επόµενη εβδοµάδα, ενώ το κλίµα της αγοράς είναι θετικό.

Η Emporiki αναφέρει πως μετά από τις απώλειες των χρηµατιστηρίων στις ΗΠΑ αναμένει διακυμάνσεις κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, µε τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να ισορροπήσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Emporiki επισημαίνει, όμως, πως η κατάληξη θα εξαρτηθεί από την πορεία των ξένων αγορών και τη συµπεριφορά των τραπεζικών µετοχών.

”Προσεκτικό” άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, η οποία επισημαίνει, όμως, πως η ψυχολογία παραμένει θετική και ως εκ τούτου το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο.

”Θετική” εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα παραμείνει η ψυχολογία στο πλαίσιο του θετικού outlook της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα των τραπεζών.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης απέχει μόλις 1,6% από τα υψηλά έτους των 3.151 μονάδων, επίπεδο το οποίο αναμένεται να δοκιμαστείς στις επόμενες συνεδριάσεις.

Η ψυχολογία παραμένει θετική συμπληρώνει η Εγνατία Finance, γεγονός που καταδεικνύει πως τα νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη αναμένεται να καταγραφούν σύντομα, αν και επισημαίνει πως ενδεχόμενες κινήσεις αποκόμισης κερδών αποτελούν λογικό σενάριο για σήμερα, τάση αντίστοιχη με των ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες επηρεάζονται από τις νέες αυξημένες τιμές του πετρελαίου.

Στις τραπεζικές μετοχές και στον ΟΠΑΠ θα παραμείνει επικεντρωμένο το ενδιαφέρον, παρά την έλλειψη σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων, αναφέρει η Alpha Finance.

Ωστόσο, οριακά χαμηλότερα εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξει σήμερα η αγορά επηρεασμένη από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τι έγινε χθες: Η αγορά έκλεισε ανοδικά με κέρδη 0,93% και λίγο υψηλότερα από το επίπεδο αντίστασης των 3.100 μονάδων αναφέρει η Marfin Analysis που συμπληρώνει πως οι µετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν.

Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε Αγροτική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank. ενώ ο τζίρος έφθασε τα 190 εκατ. ευρώ (+2,27%), προσθέτει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v