Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξανόμενη η αισιοδοξία

Όλο και περισσότεροι εμφανίζονται όλο και πιο αισιόδοξοι για την καταγραφή νέας υψηλής τιμής. Κοινή γραμμή πλεύσης ξένων - Ελλήνων αναλυτών και επενδυτών, ενώ ο ΟΠΑΠ ”ανοίγει” το θέμα του μεγαλύτερου διαγωνισμού πληροφορικής (195 εκατ. ευρώ) που προκηρύχθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Λιγότερους κίνδυνους” και υπεραπόδοση για τις τράπεζες εκτιμούν οι Έλληνες χρηματιστές, με την Π&Κ να εμφανίζεται αισιόδοξη για τη συνέχεια.

Στη θετική ψυχολογία των ημερών αναφέρονται στο σύνολό τους οι αναλυτές, με την Εγνατία Finance να θυμίζει πως ο Γ.Δ. υπολείπεται μόλις 1,6% από το υψηλό των 3.150 μονάδων, επίπεδο που αναμένεται να ”δοκιμαστεί” στις επόμενες συνεδριάσεις.

Στο σχετικό θέμα αναφέρονται επίσης εκτιμήσεις της Proton Securities, της Σίγμα, της Alpha Finance, της Eurocorp, με την προσοχή τους να επικεντρώνεται σε τραπεζικούς τίτλους και στον ΟΠΑΠ.

Στον τραπεζικό κλάδο, πέραν της θετικής προσέγγισης των ξένων, καταρχήν για την Εθνική και δευτερευόντως για Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank, παρουσιάζει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, υπερθεματίζεται η στρατηγική συνεργασία ελληνικών με ξένους τραπεζικούς οίκους, κάτι που πολύ απλά σημαίνει πως για την Εμπορική ο εταίρος δεν θα μιλά... ελληνικά.

Για τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής Καθημερινής, δρομολογείται ο διαγωνισμός για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση πληροφοριακού συστήματος και τερματικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό πληροφορικής, που προκηρύσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προϋπολογισμού 195 εκατ. ευρώ, και με πρόνοια για επαύξηση κατά 30% του συμβατικού αντικειμένου με πρόσθετες παραγγελίες εξοπλισμού ή υπηρεσιών.

Με αυτές τις συνθήκες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και τους ξένους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση (δες σχετικό θέμα για συμμετοχή της Morgan Stanley με 8,46% στη Δέλτα Συμμετοχών), οι αναλυτές συγκλίνουν προς το θετικό ενδεχόμενο.

Μία θετική προοπτική, που όπως φαίνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις μπορεί να επηρεάσει ανάλογα και ένα τμήμα της καλούμενης ”περιφέρειας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v