Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λονδρέζικο ντόμινο πλήττει και τη Σοφοκλέους

Περισσότερο σε ξένους και λιγότερο σε Έλληνες αποδίδονται οι πωλήσεις που σημειώνονται την τελευταία ώρα στην αγορά, η οποία διολίσθησε έως και τις 3.021,67 μονάδες. Το λονδρέζικο... ντόμινο επηρεάζει ανάλογα και τη Σοφοκλέους, αναδεικνύοντας ένα από τα συγκριτικά μειονεκτήματα της υψηλής συμμετοχής των ξένων στην αγορά. Στο περίπου 1 προς 10 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Σύνδρομο City” πλήττει και τη Σοφοκλέους.

Οι εξελίξεις και τα νεότερα από το λονδρέζικο μέτωπο επιδρούν πολλαπλασιαστικά και στην αγορά μας, προσφέροντας μία επαρκή αφορμή για διόρθωση, που γύρω στις 12:40 έφερε τον Γ.Δ. προς τις 3.021,67 μονάδες.

Στα χαμηλά της ημέρας η Alpha Bank, για την οποία ούτως ή άλλως είχε εκδηλωθεί προσφορά από την αρχή της συνεδρίασης, έφτασε μέχρι τα 21,76 ευρώ, για να αντιδράσει κατά περίπου 0,12 ευρώ υψηλότερα στη συνέχεια.

Στα 28,78 ευρώ διαμορφώθηκε η χαμηλότερη τιμή για την Εθνική, στα 25,12 για τη Eurobank, στα 15,1 για την Πειραιώς και στα 21,18 για την Εμπορική.

Συγκριτικά, τις μεγαλύτερες απώλειες έχουν οι Alpha Bank, OTE (χαμηλότερα στα 15,78 ευρώ) και ΔΕΗ.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλος ο ”20άρης” στις 12:55 διαμορφωνόταν ”στο κόκκινο”, με τις συναλλαγές να έχουν φτάσει στα 85 εκατ. ευρώ (σε σύνολο 106 εκατ. ευρώ).

Δραματική η ανατροπή της σχέσης των ανοδικών – πτωτικών στο 1 προς 10, με το κλίμα να επιβαρύνεται λόγω της στάσης που τηρούν περισσότερο οι ξένοι και λιγότεροι οι Έλληνες διαχειριστές.

Σε αυτή τη φάση, δοθείσης της αφορμής, αναδεικνύεται ένα από τα συγκριτικά μειονεκτήματα που χαρακτηρίζουν την αγορά μας, η υψηλή συμμετοχή των ξένων.

Σημείωση: Δεδομένου ότι η αφορμή της γερής διόρθωσης έχει σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο του... απρόσμενου και απρόβλεπτου, είναι γεγονός πως διαμορφώνεται περιβάλλον διαφορετικό απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες.

Δεδομένης της υψηλής συμμετοχής των ξένων και του ”συνδρόμου του Λονδίνου”, που μπαίνει με αυτόν τον δραματικό τρόπο και στα χρηματιστηριακά δρώμενα της Γηραιάς Ηπείρου, η όλη κατάσταση εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από τη στάση που θα τηρήσουν οι ξένοι από τώρα και στο εξής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v