Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση στο ”πνεύμα των ημερών”

Το ενδεχόμενο συσσώρευσης του Δείκτη πέριξ της περιοχής των 2.900 μονάδων, θεωρείται από τους αναλυτές ως το πιθανότερο. Παραδοσιακά αυτές τις ημέρες υποχωρούν οι συναλλαγές και μειώνεται η μεταβλητότητα της αγοράς. Ο ΟΤΕ, με ενισχυμένη κεφαλαιοποίηση, ”απειλεί” πλέον την Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραδοσιακά η αγορά κινείται στο ”πνεύμα των ημερών”.

Το ενδεχόμενο περαιτέρω συσσώρευσης του Γενικού Δείκτη σε εύρος πέριξ των 2.900 μονάδων θεωρείται από τους αναλυτές το πιθανότερο δυνατό, δεδομένου ότι επιμέρους ειδήσεις– φήμες ενδέχεται να δημιουργήσουν τάση.

Στον Τραπεζικό κλάδο θα φανεί αυτή την εβδομάδα κατά πόσον οι αγοραστές σε Εθνική και Alpha Bank θα συνεχίσουν να τοποθετούνται σε επίπεδα υψηλότερα των 27 και 26,5 ευρώ.

Στη μετοχή της Eurobank ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο αντίδρασης πέραν των 24,5 ευρώ, ενώ σε Πειραιώς – Εμπορική το ενδιαφέρον παραμένει και βραχυπρόθεσμα.

Το ενδιαφέρον όμως, μετά τη σημαντική κατά 5,28% άνοδο του ΟΤΕ την προηγούμενη εβδομάδα, είναι ότι η κεφαλαιοποίηση του στα 7,250 δισ. ευρώ προσεγγίζει πλέον τα 7,680 δισ. ευρώ της Eurobank.

Επιμέρους ειδήσεις και νεότερα από το Αλουμίνιον της Ελλάδος, ακτοπλοϊκές, Άκτωρ - Ελληνική Τεχνοδομική, Άβαξ, ΟΛΠ, Τιτάν προνομιούχος, Αεγέκ, Marfin μπορεί να παραμείνουν ”εντός παιδιάς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v