Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Μ. Δευτέρας

Οι δημόσιες δαπάνες, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, αλλά και οι τιμές του πετρελαίου είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο Τύπος της Μ. Δευτέρας
Οι δημόσιες δαπάνες, το Ασφαλιστικό των τραπεζών, η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, αλλά και οι τιμές του πετρελαίου είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Μεγάλης Δευτέρας.

Βαβύλης: Στη σύλληψη του Α. ΒΑβύλη και στις κρυφές πτυχές της αναφέρεται ο Ελεύθερος Τύπος.

Δημόσιες Δαπάνες: Πάγωμα των δαπανών του δημοσίου τομέα επιβάλλει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για το 2006, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ τονίζει η Ναυτεμπορική.

Γκαργκάνας: Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι ο κύριος παράγοντας ο οποίος μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και στην αύξηση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας, αναμένεται να υπογραμμίσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας κατά τη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Με τέσσερα άρθρα στο πολυνομοσχέδιο για το Χ.Α. επιχειρείται να λυθεί ο νομικός ”γόρδιος δεσμός” και να επιστραφούν στις χρηματιστηριακές εταιρίες κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ, τονίζει η Ημερησία.

Πετρέλαιο: Άνοδο 7% κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η τιμή βρέθηκε πάνω από τα 55 δολάρια το βαρέλι.

Τουρισμός: Αισιοδοξία επικρατεί στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, σημειώνει η Ναυτεμπορική, η οποία συμπληρώνει πως το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό ”Business & Τουρισμός”, το οποίο θα κυκλοφορήσει τις ερχόμενες ημέρες.

Ασφαλιστικό: Το άνοιγμα του Ασφαλιστικού επιχειρεί από αύριο η κυβέρνηση, με την έναρξη του διαλόγου που θα καταλήξει στη λήψη μέτρων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

”Μακράς πνοής” διάλογος αρχίζει αύριο για το Ασφαλιστικό, αλλά η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της για άμεση λύση στο Εργασιακό, σημειώνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Νέα ρύθμιση για συλλογική επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες αναφέρει πως η πρόταση προβλέπει ότι το Δημόσιο θα καταβάλει 3 δισ. ευρώ και θα αναλάβει τις μελλοντικές υποχρεώσεις του ενιαίου ταμείου που θα δημιουργηθεί.

Νοσοκομεία: Ιδιώτες μπαίνουν και στον τομέα της περίθαλψης, στα νέα νοσοκομεία του ΕΣΥ, επισημαίνουν Τα Νέα.

Eurobank: Στρατηγικό σύμμαχο αναζητά η Eurobank σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία τονίζει πως στο προσκήνιο βρίσκονται τα τραπεζικά deals, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στα 5 σημεία–κλειδιά που θα αναδιαμορφώσουν τον χάρτη.

ΔΕΗ: Την ακίνητη περιουσία της αξιοποιεί η ΔΕΗ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η Επιχείρηση θα προσλάβει σύμβουλο για την ίδρυση θυγατρικών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v