Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης - θετική ψυχολογία

Τάσεις συσσώρευσης και ”θετική” ψυχολογία προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές στο πλαίσιο των αισιόδοξων σεναρίων που ακούγονται για το Ασφαλιστικό των τραπεζών. Στο επίκεντρο οι ετήσιες γενικές συνελεύσεις και οι μετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης - θετική ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η ελληνική αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση και δη σε συνέχεια της ”ισχυρής” συνεδρίασης της Παρασκευής.

Η Emporiki θεωρεί ότι η συσσώρευση τιµών στα τρέχοντα επίπεδα, ενδεχοµένως και µε ελαφρώς πτωτικές τάσεις, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για το ξεκίνηµα της σηµερινής συνεδρίασης.

Επιπρόσθετα, η Emporiki συμπληρώνει πως η συµπεριφορά της Ευρώπης καθώς και των τραπεζικών µετοχών αναµένεται να καθορίσουν το κλίµα στη συνέχεια.

Στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό, στις προβλέψεις των διοικήσεων των εισηγμένων για την τρέχουσα χρήση, αλλά και στις διανομές μερισμάτων για τη χρήση του 2004 εκτιμά η Σίγμα Securities πως είναι επικεντρωμένο το ενδιαφέρον.

”Θετικά” εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα ξεκινήσει η τρέχουσα εβδομάδα για τη Σοφοκλέους, με έναυσμα τα αισιόδοξα σενάρια που ακούγονται όσον αφορά στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, τα οποία και αναμένει να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον θα διατηρηθεί για τις μετοχές των Cosmote και ΟΤΕ, ενισχύοντας το ενδεχόμενο να κινηθεί ο Γενικός Δείκτης σε υψηλότερα επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

Η Omega Bank εκτιμά πως στις επόµενες συνεδριάσεις ιδιαίτερης σπουδαιότητας γεγονός για την περαιτέρω ανοδική πορεία του ∆είκτη θα είναι η διατήρηση των 2.890 µονάδων που ορίζει την πρώτη περιοχή στήριξης, ενώ η περαιτέρω αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε συνδυασµό µε την εκ νέου αύξηση του όγκου συναλλαγών θα κρίνει σε µεγάλο βαθµό τη διατηρησιµότητα της τελευταίας ανοδικής αντίδρασης.

Επιπλέον, η Omega Bank αναφέρει πως στη νέα χρηµατιστηριακή εβδοµάδα πρέπει να µελετηθεί η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε σχέση µε την πορεία των συναλλαγών, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως θα πρέπει να δούμε τη συµπεριφορά του ∆είκτη στο επίπεδο των 2.950 µονάδων, όπου ορίζει την πρώτη βραχυπρόθεσµη αντίσταση.

Ενδεχόµενη αποτυχία να υπερβεί η τιµή του ∆είκτη την παραπάνω αντίσταση θα έχει ως αποτέλεσµα να κινηθεί και πάλι πτωτικά έως το επίπεδο στήριξης των 2.890 µονάδων, ενώ η επόµενη στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 2.840 µονάδων, επισημαίνει η Omega Bank.

Συμπληρώνει, όμως, πως η αντιστροφή της βραχυπρόθεσµης τάσης σε ανοδική θα επιτευχθεί µόνο µε την άµεση διάσπαση των 2.950 µονάδων, καθώς θα αποτελέσει ένδειξη έναρξης µιας νέας βραχυπρόθεσµης ανοδικής κίνησης που θα έχει ως στόχο την περιοχή των 3.000 µονάδων.

Από την άλλη, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report σημειώνει πως οι ασυνέχειες τιμών που έχουν καταγραφεί αντικατοπτρίζουν ”χαμένες μάχες” μεταξύ αγοραστών και πωλητών σε διάφορα επίπεδα, με τους πωλητές να υπερτερούν κατά το τελευταίο δίμηνο.

Εξάλλου, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι εντός των 100 μονάδων διακύμανσης της εβδομάδας που πέρασε ”κάηκαν” πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι σε μια συνεχή πτωτική κίνηση.

Παράλληλα αναφέρει πως διαχειριστικά η νευρικότητα και η μεταβλητότητα των τιμών δεν αποτελούν καλό οδηγό ειδικά σε φάση νέων τοποθετήσεων επιβάλλοντας ίσως αναμονή προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες ”βάσης” ή συσσώρευσης στην αγορά.

Τι έγινε την Παρασκευή 22 Απριλίου: Υψηλότερα κατά 1,15% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να ηγούνται της ανόδου αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης πως οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υπεραπέδωσαν, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 147,7 εκατ. ευρώ, χαμηλότερος κατά 4,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v