Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα εν όψει... τριημέρου

Προς τις 3.120 μονάδες ξεκίνησε ανοδικά η συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να ισορροπεί στη συνέχεια υψηλότερα των 3.110 μονάδων. Στο 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών / πτωτικών μετοχών και με τις Alpha, Coca-Cola 3E, Εθνική και Ελληνική Τεχνοδομική να ξεχωρίζουν από τον FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πρώτη ”κορυφή” προς τις 3.120 μονάδες προσεγγίστηκε σχετικά νωρίς, καθώς οι αγοραστές σε Alpha Bank, Εθνική και δευτερευόντως σε Coca-Cola 3E και ΟΠΑΠ ώθησαν τον FTSE-20 μέχρι τις 1.753,5 μονάδες.

Οι συναλλαγές των πρώτων 40 λεπτών δεν παραπέμπουν σε ενεργότερη συμμετοχή, τουλάχιστον των ξένων, πλην όμως σε ορισμένες περιπτώσεις είναι συγκριτικά περισσότερες από ό,τι στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στοιχείο που ενδεχομένως αποτελεί ένδειξη για μία καλύτερη συνέχεια.

Η σχέση ανοδικών / πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 2 προς 1 με 28 μετοχές από τον Mid 40 και 30 από τον Small Cap 80 να αντιδρούν ανοδικά. Αντίστοιχα, ο αριθμός των μετοχών που υποχωρούν είναι 8 και 14 (στις 11.40).

Αναμενόμενη και δικαιολογημένη, μετά τη διόρθωση των δύο προηγούμενων ημερών, η αντίδραση της Ελληνικής Τεχνοδομικής, θα πρέπει να συνδυαστεί με το +2,72% της Άβαξ και το 3,3% της Άκτωρ.

Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής αυτή η τάση διαμορφώνεται με αυξημένες συναλλαγές θα πρέπει να αποδοθεί εν μέρει και στις χθεσινές εξαγγελίες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στη μετοχή της ΕΒΖ οι αγοραστές εμφανίζονται προς τα 4,30 ευρώ, στην Τέρνα προς τα 6,34 ευρώ, ενώ με συναλλαγές αντιδρούν επίσης οι ΑΕΓΕΚ, Αττι-κατ, Μηχανική, Βιοτέρ, ΓΕΚ, αλλά και Τεγόπουλος (με αυξημένες συναλλαγές), Λιβάνης, Πλαίσιο, Δέλτα Singular και ορισμένες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v