Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμόλα καλούμπα, όπως κερδοσκοπείτε!

Ο καλός χαρταετός είναι εκείνος που πάει ψηλότερα απ’ όλους τους άλλους. Αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Τα ωραία χρώματα, τα ωραία σχήματα και όλα τα σχετικά έχουν νόημα μόνο όσο οι χαρταετοί βρίσκονται στη γη. Είναι τα στοιχεία εκείνα που δημιουργούν προσδοκίες ότι ο δικός μας χαρταετός, επειδή είναι πιο όμορφος και πιο καλός από τους άλλους, θα πάει και πιο ψηλά. Λάθος!

Αμόλα καλούμπα, όπως κερδοσκοπείτε!
Ο καλός χαρταετός είναι εκείνος που πάει ψηλότερα απ’ όλους τους άλλους. Αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Τα ωραία χρώματα, τα ωραία σχήματα και όλα τα σχετικά έχουν νόημα μόνο όσο οι χαρταετοί βρίσκονται στη γη.

Είναι τα στοιχεία εκείνα που δημιουργούν προσδοκίες ότι ο δικός μας χαρταετός, επειδή είναι πιο όμορφος και πιο καλός από τους άλλους, θα πάει και πιο ψηλά. Λάθος!

Για να πετάξει ένας χαρταετός θα πρέπει να υπάρχει ευνοϊκός άνεμος. Δίχως αέρα δεν γίνεται τίποτε! Όσο και αν θέλετε να τον δείτε ψηλά, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα έχει σχέση με τις προσδοκίες σας. Ούτε με την καλή προετοιμασία που σίγουρα θα έχετε κάνει.

Για να πάει ψηλά ο χαρταετός σας θα πρέπει να βρίσκεστε στο σωστό σημείο την κατάλληλη ώρα. Γνωρίζουμε πολλούς που έτρεξαν σε βουνοκορφές για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά δεν τα κατάφεραν επειδή εκείνη την ώρα δεν φύσαγε.

Γνωρίζουμε κι άλλους που πέταξαν τον χαρταετό τους από την Πλατεία Συντάγματος, επειδή οι συνθήκες τους ευνοούσαν.

Ένας χαρταετός μπορεί να είναι όμορφος, μπορεί να είναι τέλεια κατασκευασμένος, μπορεί να έχει όλα τα εχέγγυα για να πάει ψηλά, αλλά, τελικά, να μην τα καταφέρει. Κι αυτό διότι δεν έχει τον κατάλληλο ”χειριστή”.

Αντίθετα, ένας ”μάστορας” στο πέταγμα του χαρταετού μπορεί να κάνει ακόμη και θαύματα. Να οδηγήσει στα ύψη έναν μέτριο κατασκευαστικά χαρταετό και να πείσει έτσι τους πάντες ότι ο συγκεκριμένος χαρταετός είναι ο καλύτερος.

Το πέταγμα του χαρταετού μοιάζει να είναι ένα σχετικά ακίνδυνο άθλημα. Αλλά δεν είναι έτσι. Παντού και πάντα παραμονεύουν κίνδυνοι. Ο πρώτος και σπουδαιότερος είναι τα καλώδια της ΔΕΗ. Όλοι πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί σ’ αυτούς, μέχρι που συμβαίνει.

Ο δεύτερος κίνδυνος είναι να κοπεί ο σπάγκος. Το πώς και το γιατί μη το ψάχνετε. Εδώ κόπηκαν τα καλώδια κοτζάμ γέφυρας (του Ρίου Αντιρρίου) και θα κωλύσετε σ’ ένα κομμάτι σπάγκο; Ο τρίτος κίνδυνος είναι να μπλεχτεί ο χαρταετός σας με έναν άλλον. Γενικώς, να μπλεχτείτε.

Τέλος πάντων! Αγνοήστε τα όλα αυτά και πετάξτε τον χαρταετό σας. Χαρείτε τη μέρα, χαρείτε το παιγνίδι. Αμόλα καλούμπα!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v