Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επάνοδος - μέσω ολίγων - στις 3.100

Θετικό το κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για την Εμπορική. Υψηλότερα των 3.100 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με εμφανή τη βελτίωση της τάσης και στα μεσαία - χαμηλότερα όπου η σχέση διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2 υπέρ των πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αφορμές αναζητεί η αγορά προκειμένου να τις εκμεταλλευτεί αναλόγως στο ταμπλό. Η περίπτωση της Εθνικής ή της Εμπορικής, τις προηγούμενες ημέρες του ΟΠΑΠ και ορισμένων ακόμη επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη για τη θέση των Γάλλων στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής φαίνεται πως συνέβαλαν στον περιορισμό των αρχικά μεγαλύτερων απωλειών, καθώς από τα 23,14 ευρώ η μετοχή της Εμπορικής αντέδρασε προς τα 23,56 ευρώ, για να σταθεροποιηθεί στις 13.25 στα 23,44 ευρώ (-0,15%).

Στη μετοχή της Εθνικής καταγράφηκε μετά τις 12.30 ενίσχυση του ενδιαφέροντος, με την τιμή να φτάνει μέχρι και τα 29,34 ευρώ και να σταθεροποιείται στη συνέχεια στα 28,9 – 29 ευρώ.

Έτσι ο FTSE-20 μετά την αντίδρασή του προς τις 1.752,7 μονάδες (σε επίπεδο Γενικού Δείκτη 3.117,4 μονάδων) ισορροπεί χαμηλότερα με μεταβολή 0,55% έναντι 0,37% του Γενικού Δείκτη.

Σαφώς πιο βελτιωμένη η εικόνα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση με την αρχική σχέση 1 προς 1,5 στις ανοδικές / πτωτικές να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, ενώ ξεχωρίζουν από τα μεσαία οι Εγνατία, ΕΧΑΕ, Τράπεζα Αττικής, Ιατρικό Αθηνών, Inform Λύκος, Jumbo, Ασπίς, Lamda Development και Forthnet.

Ξεχωρίζει επίσης από την… ακραία και ριψοκίνδυνη περιφέρεια η αντιστροφή της τάσης σε Informatics και σε Sex Form (με 2,4 εκατ. τεμάχια), αλλά και σε ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v